Gość Kreyzol Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Witam, Mam problem dotyczący jazdy na wstecznym biegu. Chodzi o strasznie głośny pisk. Mówię dosłownie bo naprawdę słychać to z daleka. Występuje nie za każdym razem około 6 razy na 10. Szczególnie przy skręconych kołach. Mam wrażenie że to z tyłu auta choć ciężko to ocenić. Myślałem że może coś z hamulcami ale mechanior powiedział że wszystko jest z nimi okej. Jakiś serwis to ostateczność w tym przypadku? Pomocy bo już ludzie nawet dziwnie się na mnie patrzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Myślałem że może coś z hamulcami ale mechanior powiedział że wszystko jest z nimi okej. Te okej to mu wyszło po dokładniejszym sprawdzeniu z demtażem? Czy tylko na podstawie rzutu oka? Z tyłu tarcze czy bębny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparky Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Niedawno tez miewalem piski i tez glownie na wstecznym - przyczyna okazala sie banalna. Zuzyte klocki hamulcowe. Klocki miewaja takie blaszki, ktore przy zblizaniu sie zuzycia krytycznego tra o tarcze co powoduje niefajny dzwiek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kreyzol Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Myślałem że może coś z hamulcami ale mechanior powiedział że wszystko jest z nimi okej. Te okej to mu wyszło po dokładniejszym sprawdzeniu z demtażem? Czy tylko na podstawie rzutu oka? Z tyłu tarcze czy bębny? tarcze. owszem nie rozbieral go tyle co siedzial pod nim [ Dodano: Sro 13 Lut, 2008 13:10 ] aha to zobacze w takim razie te klocki. sparky mowisz ze miales to samo, jakie wyszly Cie koszty tego?? i dziekuje bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparky Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 aha to zobacze w takim razie te klocki. sparky mowisz ze miales to samo, jakie wyszly Cie koszty tego?? Koszt klockow plus wymiana Czyli nieco ponad 100 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kreyzol Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Dzieki sparky za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 86Mateusz Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Hej mam tez ten sam problem tylko mnie pisk występuje gdy samochód stoi a koła sa skręcone do oporu. Jak myślicie gdzie mam szukać przyczyny? może cos ze wspomaganiem? Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krunch Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 jak samochod stoi to raczej nie klocki ja bym obstawil luzny pasek od pompy wspomagania - nie jest to droga rzecz - kazdy mechanik powinien Ci to zdiagnozowac i wymienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 na 100% to jest pasek, jesli nie jest bardzo wytarty to nie musisz go wymieniać - wystarczy go dobrze naciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krami1 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Cze Ludziska Polecam każdemu przeczytać sobie e-booka (można sobie ściągnąć np. emulem z netu): NISSAN ALMERA Tłumaczył z języka francuskiego mgr inż. Wacław Sobolewski WYDAWNICTWA KOMUNIKACJI I ŁĄCZNOŚCI WARSZAWA strona 21. "Układ kierowniczy ze wspomaganiem: Nie należy długo przytrzymywać kierownicy skręconej maksymalnie, gdyż grozi to uszkodzeniem pompy hydraulicznej układu wspomagania. Przy nie pracującym silniku układ wspomagania nie działa." Ja dopiero, co sobie kupiłem Almerkę i zaczynam od literatury i oglądania co gdzie i jak do czego jest podłączone. Polecam każdemu to zrobić. Naprawdę dużo rzeczy można dowiedzieć się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi