Tomaszo Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Witam! Czy ktoś już miał taki problem z piszczeniem silnika dmuchawy? Jest jakiś sposób aby toto "nasmarować"? Piszczy zazwyczaj na 1 biegu i jak sie np. skręca. Niby nic a trochę denerwuje. Dzięki za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emeryt03 Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Mam to samo w WP11. Piszczy, a raczej "świergota" niczym ptaszek tylko na 1 biegu i przy ruchach kierownicą. Żeby było śmieszniej, to robi to wtedy gdy samo chce. Potrafi poświergotać tydzień, dwa, a potem miesiąc, dwa spokoju. Niestety nie mam pojęcia jak to skutecznie usunąć. Doraźnie to otwieram schowek przed pasażerem i walę pięścią w górę schowka. Czasami pomaga, czasami nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Miałem ten sam problem.Juz mnie tak wkurzało ze wyjałem z zamiarem rozebrania i wymiany badź nasmarowania łożysk,czy tulejek ale niestety nie udało mi sie do końca rozbebeszyć dmuchawki.Chyba nie przewidzieli jej rozbierania czy jak. W każdym razie dostałem sie do jednego łozyska takiego malutkiego i poprostu kapnąłem tam olejem(chyba parę kropli) o dziwo od tamtego czasu mam spokój i ciszę Oczywiscie mowa tu o P10 Doraźnie to otwieram schowek przed pasażerem i walę pięścią w górę schowka. Czasami pomaga, czasami nie. ...radziłbym nie stosowac tego sposobu bo jeszcze się coś niechcący odłączy i nie zadziała wcale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Tomaszo, poczytaj ten temat http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...hlight=dmuchawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariano_85 Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 U mnie w p11 tez silnik dziwne chodził czasem przerywał czasem piszczał .....okazało sie że filtr przeciwpyłkowy był tak zapchany ze nie przepuszczał powietrza i przez to te dziwne odglosy!!! Może cos pomoże wymiana a jak nie to TYlko wymiana łozysk (jak sie da) -może samego wentylatora -albo całości :/ Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ww Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Hmmm...jak cos piszczy to trzeba posmarowac(stara zasada czesto sie sprawdza) :!: A nie da sie tam gdzies napsikac WD-40 czy cos?Zawsze to taniej niz na sam poczatek wieksze koszta ponosic przy wymianie lozysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszo Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Hehe dzieki BULI wiedziałem ze gdzies juz to widziałem ale nie wpadłem ze ktoś to nazwał "ćwierkanie" a wracając do tematu ma ktoś może jakiegoś manuala (tak krok po kroku) jak sie zabrac za to "ćwierkanie" i gdzie wlać ten olej? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pio_ta Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 kilka tygodni temu postanowiłem pozbyć sie tego ćwierkania na włączonym pierwszym biegu więc zabrałem się od rozkręcenia dmuchawy a tam wewnątrz plastikowych łopatek zielony element, wyglądał jak jakaś osłonka więc wywaliłem to coć wyjąłem całą dmuchawę przedmuchałem całość sprężonym powietrzem(sprężarka) nabrałem w strzykawkę oleju silnikowego założyłem igłę i kręcąc wirnikiem powoli skapywałem olej na łożysko, potem wszystko złożyłem i jak na razie 2 miesiąc jest spokój. Przy całej tej "operacji" radzę uwarzać na pył zgromadzony na dmuchawie strasznie drażni drogi oddechowe a tym bardziej jeżeli klima nie była czyszczona długi okres czasu i na to aby olej nie znalazł się na komutatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.