xmemphis Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam, kilka dni temu nabyłem Primerke diesla 98. Wszystko jest super, tylko wczoraj zauważyliśmy nieprawidłowe działanie oświetlenia. Gdy zapala się światło stopu gasną tylne migacze a ich kontrolka zaczyna szybciej mrugać. Na forum znalazłem trop, że to wina masy http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...B6wiat%B3o+stop Czy to to może być przyczyną czy też wina może leżeć gdzie indziej? Drugie pytanie dotyczy radia. Jak samochód kupiłem to nie miał radia. Czy aby teraz podłączyć dowolne radio muszę kupić przejściówkę na kostkę ISO i to wystarczy? np. taką? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mac62 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Jeżeli chodzi o oświetlenie może to być masa, ale tu raczej elektryk powinien sie wypowiedzieć, co do kostki to miałem podobnie bo miałem stare radio podłączone pod taka wąska i długą kostkę, kupiłem nowe i było ISO, kup kostkę ISO z kablami, wtedy jest najprościej,obetnij starą kostkę, połącz wtedy kable z autka do kostki tylko kolorami żeby sie zgadzało, zabezpieczasz taśmą izolacyjna lub koszulka termokurczliwą i słuchasz muzy, pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 xmemphis co do radia to przejściówka na ISO wystarczy. Ja tak mam to zrobione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bomber Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Kupiłem przejściówkę z orginalnej na ISO i to jes najpewniejsze. [ Dodano: Nie 17 Lut, 2008 21:40 ] I proponuję dodatkowo pociągnąć masę od obudowy radia do karoserii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmemphis Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 a gdzie dostane taką przejściówkę?? Ta co mam na zdjęciu jest zła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bomber Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Wygląda na dobrą i właśnie z dodatkową masą,która jest potrzebna zwłaszcza,jeśli montujesz radio w kieszeni lub półkieszeni. :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmemphis Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Wydobyłem w końcu jakaś wtyczkę z przestrzeni po radiu i wygląda dokładnie jak ta, którą Wiku mam na zdjęciu w swoim temacie link Chodzi o tę wtyczkę całkiem z prawej: i teraz to już totalnie nic nie wiem bo z tej wtyczki wychodzi tylko 5 kabli: czarny, czerwony, seledynowy, seledynowy z czarnym paskiem, seledynowy z czerwonym paskiem. Wie ktoś co i jak z tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość knockout1 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Ta wtyczka z prawej jest do zmieniarki CD poczytaj tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmemphis Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Jeśli to od zmieniarki to znaczy się jeszcze coś do radia tam powinno być.....tylko gdzie Bo nic innego na razie nie znalazłem... [ Dodano: Sob 23 Lut, 2008 00:40 ] bomber a gdzie mam zamocować końcówkę od tego kabla z dodatkową masę od tej kostki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.