Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Radiomagnetofon

Guest Koniu
 Share

Recommended Posts

Guest Koniu

Witam.

Jestem tutaj gościnnie. Należę do klubu Astry na Autokąciku.

Mój szwagier ma w swojej Almerze fabryczny radioodtwarzacz.

Mam pytanie, czy to radyjko ma jakieś wyjścia z tyłu? Chciałby podłączyć do niego discmena.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Koniu.

Guest RyHol

Nie mam takiego radia i nie wiem jak to jest rozwiązane z tył czy są jakieś wejścia. Natomiast widziałem taką przejściówkę z jednej strony była kaseta a z drugiej wtyczka do discmena w miejsce słuchawek. Takie rozwiązanie powoduje chyba jakąś utratę jakości dźwięku tak mi się wydaje ale jest to jakieś rozwiązanie

Fabryczne radio w zależności od wersja jaką ma Twój szfagier, może mieć tylko wyjście na zmieniarkę. Reszta to standardowe wyjścia na głosniki z zasilaniem i antena. Przyznam szczerze, że sam nie wiem jakiego wyjścia poszukujesz aby zadziałał discmen.

Guest vqsoft1
Fabryczne radio w zależności od wersja jaką ma Twój szfagier, może mieć tylko wyjście na zmieniarkę. Reszta to standardowe wyjścia na głosniki z zasilaniem i antena. Przyznam szczerze, że sam nie wiem jakiego wyjścia poszukujesz aby zadziałał discmen.

no niektore radia mialy takie wejscia Line IN :) ale to jakies starocie.

w CCs mialem takiego blaupunkta co mial z tylu normalne wejscie Chinch.

Guest vqsoft1
Nie mam takiego radia i nie wiem jak to jest rozwiązane z tył czy są jakieś wejścia. Natomiast widziałem taką przejściówkę z jednej strony była kaseta a z drugiej wtyczka do discmena w miejsce słuchawek. Takie rozwiązanie powoduje chyba jakąś utratę jakości dźwięku tak mi się wydaje ale jest to jakieś rozwiązanie

no sa tkaie patenty ale jakosc dzwieku jest gorsza niz z analogu. Cos takiego widzialem i niestety slyszalem u kumpla w Toyce.

Guest Toshiro

Zdażaja sie patenty typu kasetka z kabelkiem i tam podłączasz diskmena tak jak bys wpinał słuchawki. poszukaj na allegro .

Fabryczne radio steruje różnymi zmieniaczami poza nissanowski ale zawsze przez specjalny interfejs.

• 3 years later...

najlepiej kupic oryginal.. Podlaczasz ja w miejsce poleczki.. Inne nigdzie sie nie mieszcza i trzeba je trzymac w bagazniku.. a mysle ze zmieniarka na 6 plyt wystarczy..

Ja bym polecił Xcarlink, odczyt bezpośrednio z kart SD, korzystanie jak ze zmieniarki i w razie czego, łatwiej odsprzedać

TUTAJ

ale nie mają na razie towaru, można wziąć z allegro itd.