Gość Piotrek_czersk Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 potrzebuje informacji od kogos kto moglby mi pomoc naprawic mojego nissana maxime j30 a bardziej powiedziec co moze mu byc. mysle ze znajde tu kogos takiego.pozdrawiam piotrek_czersk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jayo Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Witam. Znajdziesz tu wielu posiadaczy maxim, ktorzy chetnie Ci pomoga. Ja sam czesto korzystam z ich wskazowek Ale przede wszystkim napisz na czym polega problem z Twoja Maxima pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek_czersk Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 posiadam maxime z '91r nie mialem z nia zadnych problemow do dnia proby po wymianie silnika wygladalo to nastepujaco: pierwszy bieg, drugi bieg a gdy wskazowka obrotomierza weszla kawalek na czerwone pole silnik automatycznie stracil moc i zgasl,po odpaleniu chodzi jakby na 4 cylindry(kulawo) reakcja na dodanie gazu - gasnie. auto jest na gaz, myslalem ze moze parownik nie wytrzymal, wymiana nic nie pomogla. predzej mialem stozkowy filtr powietrza i chodzil super w tej chwili mam znow zwykly filtr jescze dodatkowo zasloniety doplyw powietrza aby "normalnie" silnik pracowal. wyminilem silniczek krokowy - nic. czujnik polozenia przepustnicy - nic. ciagle silnik chce wiecej gazu niz powietrza.spalanie wzroslo do 17 litrow na sto(predzej 11 do 15)nie wiem co jest a prob z przekladaniem czesci na chybil trafil mam dosc a sprzedac jej nie chce, za fajne auto dobrze ze mam druga na czesci. prosze o porady, sugestie, pomoc. serdecznie pozdrawiam. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 jak gasnie po dodaniu gazu to sprawdz przeplywke to raz a dwa to upewnij sie ze nie masz wycieku powietrza na dolocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek_czersk Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 witam ponoownie. przeplywomierz takze wymienilem a ulkad dolotowy jest szczelny.dodatkowo dla sprawdzenia komputer tez zmienilem i nadal nic :zly: :/ :/ :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.