Gość kaskal Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 witam ponownie mam zapytanko gdzie znajduje sie bezpiecznik/przekaznik odpowiadajacy za podawanie pradu od silnika do wnetrza auta?? [ Dodano: Wto 19 Lut, 2008 21:26 ] ps. przeprasiam od akumulatora(bo jedna wiazka idzie na rozrusznik i dalej a druga do wnetrza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KamRut Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 witam ponowniemam zapytanko gdzie znajduje sie bezpiecznik/przekaznik odpowiadajacy za podawanie pradu od silnika do wnetrza auta?? [ Dodano: Wto 19 Lut, 2008 21:26 ] ps. przeprasiam od akumulatora(bo jedna wiazka idzie na rozrusznik i dalej a druga do wnetrza) Czytając Twojego posta nasunęła mi się jedna myśl, na czym polega brak prądu? Bo jeśli na tym, ze nic w środku nie dizała itp to może gdzieś ci się urwała masa która łączy akumulator z karoserią? To taka podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaskal Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 no musze jeszcze dokladniej sprawdzic ale gdy sie schylilem pod samochod to mase widzialem przytwierdzona;/ ale jeszcze raz dokladniej sprawdzic nie zaszkodzi:) jak juz powiedzialem wczesniej zrobilo sie to po zwarciu wiec mi osobiscie wydaje sie ze przyczyna powinna gdzies siedziec w bezpiecznikach badz przekaznikach ewentualnie moze w przewodach;/ bede szukac przeciez to nic nie kosztuje a tym bardziej nie boli:D pozdrawiam:) i dzieki za odp - kazda przydatna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KamRut Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 zrobilo sie to po zwarciu A może zwarłeś coś co nie miało bezpiecznika i coś się z aku stało? Podmieniałeś? Napięcie na mierniku może i ma ale wystarczy małe obciążenie i aku nie ma napięcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaskal Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 wiec dzis jeszcze sprobuje na innym akumulatorze (moze sie uda:) ) [ Dodano: Pią 22 Lut, 2008 13:20 ] przyczyna zdiagnozowana glowny przewod pradowy idacy od akumulatora(gruby bialoniebieski) tuz przed bezpiecznikami pod maska z prawej strony rodzielal sie w wiazce natrzy i na tym laczeniu(bylo to zakitowane poprostu) sie rozlaczylo ps chcialem tu pozdrowic wszystkich partaczy ktorzy grzebia i partola w taki sposob robote(przez co potem inni maja problem tak jak ja) :/ a wystarczylo poprostu kupic za 3zl kostke rozdzielajaca w elektrycznym - pozdro [ Dodano: Pią 22 Lut, 2008 13:22 ] sprawa zakonczona temat zamkniety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.