Gość dzierzb Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Mam takie pytanie jak wygladaq wymiana rozrzadu w tym silniku bo wiem ze jest w nim pasek a nawet ponoc dwa czy podobnie jak w benzynie trzeba rozbierac wszystko wlacznie z miska olejowa czy tez tylko napinacze i pompe. i jeszcze jedno czy komus kiedys urwala sie panewka ?? bo straszy mnie tym mechanik i nie wie czy mam mu wierzyc i robic cały dol silnika ?? Samochod jezdzi dobrze przestal buczec ale gosc cos gada ze te almerki tak maja ( I na dodatek gada cos i jakis kolorach wału i ze byc moze nie bedzie sie go dalo szlifowac i zemoze zaltwic nowy nie wiem czy chce mnie naciagnac czy jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 86Mateusz Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 z tego co ja sie orietuje to almerki nie maja paska rozrzadu tylko łancuszek ktorego nie trzeba wymieniać :diabel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtom1 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 kolega pytał o silnik CD20 (w temacie) a ten model akurat ma dwa paski zębate. łańcuch jest w silniku 1.4 rzeczywiscie są dwa paski, wymiana jednego to łatwizna bo jest praktycznie na wierzchu, wystarczy osłone odkręcic, drugi - ten dłuzszy to już bardziej skomplikowana sprawa, ale tez do zrobienia bez rozbierania duzej ilosci osprzetu, zwłaszcza pomp. dobry mechanik zrobi wszystko w 2 godziny. Co sie stało ze masz zdiagnozowaną pęknietą panewke? i jak to zostało zdiagnozowane? bardzo mnie to ciekawi bo o czyms takim jeszcze nie słyszałem. musiała sie chyba jakas katastrofa stac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 czy podobnie jak w benzynie trzeba rozbierac wszystko wlacznie z miska olejowa czy tez tylko napinacze i pompe. Bez żadnej miski i pompy, góra trzy godziny roboty na te dwa paski. ale gosc cos gada ze te almerki tak maja ( I na dodatek gada cos i jakis kolorach wału i ze byc moze nie bedzie sie go dalo szlifowac i zemoze zaltwic nowy Namów go, niech opowie te swoje teorie, może być ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.