Gość serleon Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Jak jest w waszych samochodach, bo u mnie po pociągnięciu dźwigni spryskiwany jest tył a po przekręceniu przód to dość dziwne rozwiązanie czy da się zamienić, jeśli tak to jak? Dodatkowo jakiej firmy wycieraczek używacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 ja z tego co zrozumiałem po pociągnięciu dźwigni spryskiwany jest tył a po przekręceniu przód to mam odwrotnie, moze jakaś kable źle podpięte :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serleon Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Czy ktoś ma może schemat żeby wiedzieć jak ma być naprawdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Dodatkowo jakiej firmy wycieraczek używacie? MOTGUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serleon Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Wychodzi na to, że mam źle, jak to zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 bo u mnie po pociągnięciu dźwigni spryskiwany jest tył a po przekręceniu przód to dość dziwne rozwiązanie Wtyczek przy pompkach to chyba nie idzie zamienić, ale wężyki tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nedd Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Tak jak forumowicze wyżej napisali- ewidentnie masz zamienione - powinno być odwrotnie. Prawdopodobnie wężyki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Jesli wezyki to prawe przednie nadkole zdejmujesz bo inaczej sie dostac do spryskiwaczy raczej ciezko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 zdejmij koło, odkręć nadkole i ujrzysz dwa silniczki, zamień wężyki i zobacz czy poskutkowalo- nie wierze ze ktos w instalacji samej mogl cos namieszac- niemozliwe ze sie komus chcialo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zimor Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Nie trzeba ściągać koła. Wystarczy mocno skręcić kierownicą w prawo, nadkole zabezpieczone jest plastikiem z kołkami, należy ściągnąć kilka kołków (ew. lekko odgiąć ten plastik) i praktycznie już mamy dostęp do spryskiwaczy. Ja szybę przednią spryskuje włączając przełącznik od tylnej - mam zamienione wężyki ale to tylko dlatego, że silniczek od przedniej jest spalony i nie mogę go dostać (w takim układzie spryskiwania szyby tylnej brak). A może ktoś ma taki zbędny?! Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtom1 Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 jak szukasz silniczka do pompki to kup całą pompke np do poloneza, (koszt 30-40 zl) i wcisnij zamiast tamtej zepsutej. moze byc tylko konieczna mała modyfikacja, mianowicie trzeba nieco spiłowac taki rancik na króćcu pompki bo nie chce wejsc u uszczelke w zbiorniku, no i jeszcze moze bedzie trzeba zamienic przewody w kostce zasilającej bo moze byc odwrocona polaryzacja. efekt jest wtedy taki ze silniczek chodzi ale strasznie marne cisnienie daje. U siebie założyłem taką pompke i działa juz ponad 2 lata bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nedd Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Zimor niedawno na allegro gość miał! (chciał 110 zł)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zimor Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Dzięki Nedd. Przeglądałem allegro, pompki spryskiwaczy ze zbiornikiem są dostępne - kosztują ok 120zl! (moim zdaniem dużo). Miałem kiedyś poloneza, zostało po nim trochę części spróbuje jak tomtom1 założyć tamtą pompkę - dam znać jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Allegro 1 W prawdzie używana ale dość tania:mikolaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serleon Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 No i zmieniłem wężyki i jest ok. Działa jak powinno. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi