frane Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Silnik, po odpaleniu, zbyt długo utrzymuje wysokie obroty- ok 950. Porównywałem z innymi primerkami i tam zaraz po uruchomieniu obroty stopniowo spadają. Problem na pewno związany jest z temp. zewnętrzną. Komp. w serwisie nic nie pokazał, czujnik temp. jest sprawdzony - ok. Proszę o ew. doradę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek1000 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam. U mnie obroty na jałowym są w normie ale mam inne pytanie. Jak w waszej Primerce P12 1,9 dci zachowuje się wskaźnik chwilowego zużycia paliwa na biegu jałowym? Jakie są jego wskazania, bo u mnie pokazuje maksymalne zużycie paliwa, czyli ponad 15l/100? czy to normalne i czy wasze primerki tez tak wskazują? Wskazanie takie jest także przy rozgrzanym silniku.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Silnik, po odpaleniu, zbyt długo utrzymuje wysokie obroty- ok 950. Zbyt długo tzn. ile? 15 minut? czy 5 minut? Skoro komp nic nie pokazał - tzn. że tak ma być pewnie. Obroty nie spadną ci od razu. Weż pod uwagę, że obrotomierz może przekłamywać i w rzeczywistości masz dobre obroty a on pokazuje wyższe, w P11.144 przekłamuje nawet o 100-200obr./min. Witam. U mnie obroty na jałowym są w normie ale mam inne pytanie. Jak w waszej Primerce P12 1,9 dci zachowuje się wskaźnik chwilowego zużycia paliwa na biegu jałowym? Jakie są jego wskazania, bo u mnie pokazuje maksymalne zużycie paliwa, czyli ponad 15l/100? czy to normalne i czy wasze primerki tez tak wskazują? Wskazanie takie jest także przy rozgrzanym silniku.Pozdrawiam Poszukaj w archiwum - było już o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek1000 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Szukałem i NIE MA NA TEN TEMAT NIC!!!!!!!!!!!! Oczywiście najlepiej blokować wszystko bo "poszukaj o tym juz było" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Szukałem i NIE MA NA TEN TEMAT NIC!!!!!!!!!!!!Oczywiście najlepiej blokować wszystko bo "poszukaj o tym juz było" Ty widzę jakiś "uprzedzony" jesteś kto zablokował cokolwiek w tym temacie? Śmiechu warte Słabo szukałeś albo ci się nie chciało dobrze szukać http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...light=wskazania poczytaj sobie i już nie krzycz. i tu jeszcze jeden temat http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...light=wskazania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frane Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Problem dotyczył zimy, teraz już znacznie szybciej obroty spadają. Efekt przypominał długie działanie ssania w siln. benz. Skoro ma to związek z temp. zewnętrzną przyglądnę się termostatowi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.