Gość konradmatyja Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Jak szybko sie wasze Xy napędzają? Kuzyn który mi go sprowadził mówi, ze z niemiec lecial nonstop 170/h a wczoraj na trasie nie udalo mi sie przekroczyc 150. Spalil 8,5L/100km. Szczerze mowiac nie bardzo czuję zebym mial turbo. Zepsulo sie czy jak? Z niemiec ponoc lecial na lepszej ropie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Jak szybko sie wasze Xy napędzają? Kuzyn który mi go sprowadził mówi, ze z niemiec lecial nonstop 170/h a wczoraj na trasie nie udalo mi sie przekroczyc 150. Spalil 8,5L/100km. Szczerze mowiac nie bardzo czuję zebym mial turbo. Zepsulo sie czy jak? Z niemiec ponoc lecial na lepszej ropie. Jakbyś nie miał doładowanego silnika, to byś leciał max 110km/h . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Może to być wina ropy. Niegdyś na niemieckim autostradzie i polskiej Pb95 wycisnęliśmy z Hyundaika Accenta 1.5 172km/h. Na niemieckiej Pb91 poszedł 186km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vazaha Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Jak szybko sie wasze Xy napędzają? Kuzyn który mi go sprowadził mówi, ze z niemiec lecial nonstop 170/h a wczoraj na trasie nie udalo mi sie przekroczyc 150. Spalil 8,5L/100km. Szczerze mowiac nie bardzo czuję zebym mial turbo. Zepsulo sie czy jak? Z niemiec ponoc lecial na lepszej ropie. A jakim silnikiem kolega pomykal?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DziadekX Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Witam! Nie przesadzajmy z ta lepsza ropą ja swoim czy na zwykłej czy BP ultimate śmigam po 190km/h po auostradzie bez marudzenia. Tylko na tej drugiej robie około 70kn więcej. Silnik 2.2 dci 136KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 konradmatyja, wymień filtry, mozliwe tez jest po prostu zamulony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert321 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Mnie 2,2dci 2004r 136koni idzie 188km/h. Spalanie nie przekracza 8,8 litra. Dziwne bo myślałem że to będzie "pijak" a on jest "degustator" heheh. Jak ci nie idzie to filtr paliwa, a w najgorszym razie to może być turbina, ale to byś czuł że ogóleni słabnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skibip Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Mój T-31 2.0 dCi automat poszedł 193 według szybkościomierza (navi wskazywała 187) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sek@l Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Moim X złapałem 170-180 i nawet czułem, że była ochota na 190 tak jak koledzy piszą filtry ewentualnie sygnały od turbiny ale raczej nie. Na pewno paliwo nie ma tu aż takiego znaczenia (150 a 170 to nie wina jakości paliwa chyba że naprawdę nalałeś syfu mam na myśli 100 % bio niskiej jakości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter18 Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Mi wyszło na trasie Katowice -> W-wa T31A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
automedg Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 witam kolegów ja myślałem że 200km/h to normalne ale jak czytałem dane techniczne to 170-180 to max a ja pomykałem 200 i poza szumem i drganiami maski nieczułem tej prędkości mam t 30 2.2 2004 r miesiąc ale przy takiej prędkości to ciągnie z baku a tak to musi troche wypić masa + kształt mówi samo za siebie średnio do rezerwy robie 660 km a jak tankuje to 50 l wchodzi pozdrowienia i przyjemności z jazdy nie liczcie przyjemności z jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamst Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Należy chyba filtry powymieniać. Moim X-em T-30 2,2 dCi 2006 ponad 190 jechałem.Bez problemu tylko wtedy spalił mi 12 L !!! Była to trasa z Łodzi do Częstochowy. Jakby ci padła turbina to nie wiem czy 100 byś osiągnął. Nie zdziw się, do mojego modelu filtr paliwa dostałem tylko w serwisie - 400 zł!!! Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalkaflowski Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Mi wyszło na trasie Katowice -> W-wa T31A Witam Widze ze niezle spalanie wyszlo koledze 12,5 litra na 100 km to nie w kij dmuchal Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cormack Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Na A1 - wg nawigacji 197km/h, na liczniku - wiadomo, nieco ponad 200. Jeszcze z 2 cm luzu pod pedałem było. T31, 02/2009, automat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IvanH Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Na A1 - wg nawigacji 197km/h, na liczniku - wiadomo, nieco ponad 200. Jeszcze z 2 cm luzu pod pedałem było. Wiesz, jeździłem i dieslami i benzynami, sugerujesz, że te 2cm luzu pod pedałem gazu to co to było, że jak byś docisnął to by 240km/h poszedł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krynio72 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Obserwuje 5km/h różnicy pomiędzy GPS, a licznikiem. Dziwi mnie tak doskonale liniowa różnica w całym zakresie prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LaikManiek Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Odnośnie prędkości: Swoim T-30 2.0 benzyna bez problemu 175km/h - niemiecka autostrada, fakt można było więcej (trudno powiedzieć ile ale dało się wyczuć zapas mocy) ale na pokładzie rodzina i jakoś strach. Paliwko czy polskie czy niemieckie bez znaczenia. Teraz w sprawie różnicy prędkości na GPS i na liczniku. Koledzy ja mam stale 10km, na początku myślałem że licznik padł, ale po zatrzymaniu przez polską władzę wiem że to nawigacja zaniża równe 10km/h - koszt 150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi