Gość JMNGroup Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 :!!: DLA WIADOMOŚCI ADMINISTRATORÓW: pytanie dotyczy konkretnego modelu, regionu i specyfikacji -żaden temat w archiwum nie zawiera odpowiedzi na złożonośc mojego pytania toteż proszę o nie usuwanie tego tematu. Dziękuje Od roku jestem szczęśliwym posiadaczem Primerki z '99 przed modernizacją, z silnikiem 2,0 SR20DE -jeszcze w benzynie ale ostro przymierzam się do wrzucenia instalacji gazowej (zacząłęm robic duże odległości) i w związku z tym pytania: a) jaką instalację gazową założyliście do tego silniczka -chodzi mi o producenta podzespołów, której generacji i koszt oraz jak długo macie ją założoną jak sprawuje się LPG, czy mieliście jakieś problemy i jakie -już od momentu odebrania auta z warsztatu c) jak duży wzrost spalania na gazie odnotowaliście a) gdzie założyliście instalację (tylko Gdynia i okolice) -chodzi mi o nazwe, adres i kontakt do tego warsztatu -jak oceniliście profesjonalizm, obsługę i skutecznośc wykonania usługi Dzwoniłem po kilku warsztatach i dostłem kilka RÓŻNYCH odpowiedzi (pytałem o generację i koszt przy butli w kole zapasowym)- od wybrania najtanszej instalacji gazowej za 1800zł (generacja II), poprzez instalację na wtryskach (gen. III koszt 2700 -tutaj ponoc nie ma byc strzałów i możliwosci uszkodzenia silniczka krokowego) po sekwencję za 3600zł Będę wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Witam. ja mam p11gt z 97. 2litry sr20de, ja mam instalcje firmy SEC. tzn kopm sec, parownik tomaseto do 240km, wtryski valteka-niebieskie, mapsensor bosha. Zakladal mi ja znajomy gaziaz w Minsku mazowieckim, jestem wiecej niz zadowolony. Spalanie na poziomie 8-10l/lpg zaleznie od nogi. zadnych problemow. kolega ma steaga 300 i tez super chwali. polecam sekwencyjne instalki, przerabialem inne. sekwencja kosztuje jakies 2200-2500 do twojego wozu, nie wiem z kad masz te 3600? moze Vgen? to juz inna bajka-super instalik ale drogie. mysle ze IVGen zupelnie wystarczy. jesli chcialbys w Minsku mazowieckim to moge pomoc moja kom: 791038248 [ Dodano: Nie 09 Mar, 2008 17:09 ] nie zwrocilem uwagi ze z Gdyni jestes...... na allegro zobacz po ile sa instalacje nowe 4 generacji -ok 1900pln plus zalozenie w zakladzie, nawet jesli u ciebie jest TAK drogo to wiecej niz 600pln za zalozenie tylko zdziercy biora i masz 2500pln. U mnie zaplacilbys ok 2400 za steaga, full profi montaz, gwarancja i serwis ale daleko do np przegladow..... Zalezy jak korzystasz z bryki. 2 generacja jest dobra ale 4 duuuzo lepsza, wiem bo ja mialem u siebie 2 gezeracji i wymienialem przod na sekwencje-efekt na benzynie odzyskalem utracona moc-2gen zabiera ok 15-20KM-zwezka w dolocie w postaci miksera-alternatywa BLOS ale zeby bylo szybko ladnie pewnie i sprawdzone to tylko IVgeneracja sekwencja i polecam steaga albo SEC`a. Steaga mozesz troche potjuuungowac-edycja mapy paliwa a w SECu jest to troche inaczej.... Mam nadziej ze odpowiedzialem na Twoje pytania, jak cos to dzwon Pzdr Lobo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Kolego Lobo chyba chodzi o Staga, bo o kompach Steaga nie słyszałem, a do kolegi JMNGroup, mamy na forum odpwiedni dział o LPG i tam zadajemy tego typu pytania, także nie wiem czy go nie usuną albo nie przeniosą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 a) jaką instalację gazową założyliście do tego silniczka -chodzi mi o producenta podzespołów, której generacji i koszt oraz jak długo macie ją założoną jak sprawuje się LPG, czy mieliście jakieś problemy i jakie -już od momentu odebrania auta z warsztatu c) jak duży wzrost spalania na gazie odnotowaliście d) gdzie założyliście instalację (tylko Gdynia i okolice) -chodzi mi o nazwe, adres i kontakt do tego warsztatu -jak oceniliście profesjonalizm, obsługę i skutecznośc wykonania usługi Krótkie odpowiedzi: a) BRC S24 IV generacja problemów (odpukać) żadnych c) zależy jak się jeździ - ja P11.144 2.0 cvt to benzynę tryb miejski miałem jakies 11l/100 gaz mam 13l/100 w trasie gaz 11l/100 da się zejść niżej - przy bardzo spokojnej jeździe lekko poniżej 10l/100 ale to już głaskanie gazu jest wtedy. d) Gdańsk, ul. Do Studzienki, usługę oceniam ok - znalazłem namiar znalazłem na tym forum Dzwoniłem po kilku warsztatach i dostłem kilka RÓŻNYCH odpowiedzi (pytałem o generację i koszt przy butli w kole zapasowym)- od wybrania najtanszej instalacji gazowej za 1800zł (generacja II), poprzez instalację na wtryskach (gen. III koszt 2700 -tutaj ponoc nie ma byc strzałów i możliwosci uszkodzenia silniczka krokowego) po sekwencję za 3600zł Włóż sekwencję, nie będzie problemów, u mnie koszt całkowity tego BRC S24 wyszedł 3300 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.