eszi Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Po włączeniu świateł przeciwgielnych przednich i tylnich, robi mi sie "dyskoteka" z tyłu auta słabym światłem świecą światła cofania, a przecimielne z tyłu w ogóle nie świeci. Po włączeniu biegu wstecznego na wyłączonych światłach zapala sie kontrolka przeciwmgielnych, po wyjeciu żarówki z lampy przeciwmgielnej problem znika, gdzie tkwi przyczyna.Wszystkie żarówki ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 No jak to gdzie - w stykach lampy tylnej. Rozebrać ile się da i doczyścić styki i wyeliminować przebicia. Pomocny może być środek do kopułek (że tak go nazwę nie podając nazwy) - jakiś pochłaniacz wilgoci i odrdzewiacz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Najczęstrzą przyczyną takiego stanu rzeczy jest brak masy ,kolega ma rację tylko czyszczenie i konserwacja styków odp. środkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 No jak to gdzie - w stykach lampy tylnej. Rozebrać ile się da i doczyścić styki i wyeliminować przebicia. Pomocny może być środek do kopułek (że tak go nazwę nie podając nazwy) - jakiś pochłaniacz wilgoci i odrdzewiacz...Może i racja, bo pod spojler dostaje mi sie woda, gdyż środkiem mam nieszczelny spojler. Pewnie Elektrosol pomoże. Jak to podziała dam +! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Także stawiam na masę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 eszi, rozbieraj tylne lampy i czyść styki zarówno w lampie (oprawki żarówek też) jak i kostki wtyczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.