Gość adampik69 Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Witam. Mam zamiar kupić nawigację tom tom do mojej primerki P 12, nawigacja posiada odtwarzacz plików mp3. I tu pojawia się problem. Czy ktoś potrafi mi odpowiedzieć na pytanie czy istnieje możliwość podłączenia navi pod system audio samochodu , tak aby muza pięknie sobie grała ? W zestawie navi jest kabelek połączeniowy , niestety w samochodzie nie ma gdzie go wetknąć , ponieważ radio nie ma żadnych wejść.Jeśli ktoś miał podobny problam i go jakoś rozwiązał proszę o radę i z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawliko1 Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Nie mam pojęcia, ale brat ma Volvo V40 i nawigację CMS z mp3, filmami, i wszystkim czego nie oferuje większość producentów i głośniki z samego urządzenia grają tak, że nie potrzeba podłączania pod radio (ma Pioneer'a DEH 4900-P czy coś takiego). Chyba że chcesz porządnego dźwięku- to już inna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gondor Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Transmiter odradzam, żaden nie wchodzi z fonią >17KHz, to tak jak byś w gwizdki w P12 wsadził gwoździe, jakość będzie kiepska, transmitery nadają się tylko do przesyłania np. foni z lekcjami angielskiego czy innego języka, a więc tylko mowa, bajerem jest np. na niektórych aukcjach że transmiter przenosi > 30 KHz (dobrej klasy sprzęt HiFi) specyfikacja techniczna radia FM Stereo uniemożliwia przesłania dźwięków o f > 18KHz i tyle. Co możesz zrobić? podłączyć się do radia na wejście zmieniarki, jeśli użyjesz odpowiedniego gniazdka, takiego jak w sprzęcie Audio (włączasz słuchawki - odłączasz głosniki/zmieniarke i odwrotnie) to sprawe masz załatwioną. Jenda tylko uwaga, nie powinno się korzystać w czasie połączenia MP3 do Audio z zasilanoa z zapalniczki do TomTom, tory audio mają oddzielną mase (odfiltrowaną) od tej zasilającej a podłąnczjąc tor zapalniczka - MP3- jack- Audio połączysz te masy i będzie pierdzieć. PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.