Gość tonek Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 u mnie normalne, bo mam w takim miejscu kurek, że bryzga prosto z wałka myślę że u ciebie to też norma :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drejk Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 no nie zaglądałem do środka bo by mi oko zabryzgało ale wałek jest widoczny Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Panowie a czy normalne że jak auto chodzi na jałowym i odkręcę kurek wlewu oleju to bryzga olejem ??Bo tak z ciekawości odkręciłem i nie wiem czy to norma czy nie Pozdrawiam. W prawie każdym silniku po odkręceniu korka bryzga olejem (przy założeniu że poziom oleju jest prawidłowy ) czasami więcej czasami mniej, ale najlepsze jest jak Handlarze odkręcają korek lub wyjmuja bagnet i stwierdzają ręką że "są przedmuchy" lub słaba kompresja albo że silnik zajechany bo olej jest prawie czarny :diabel: :030: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi