Gość power_bit Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Witka! Od niedawna jestem nabywcą Nissana Almery i napotkałem dwa dziwne problemy a mianowicie obrotomierz nie działa po odpaleniu samochodu, ale jak przejadę 4 do 6 Km załącza sie i chodzi już normalnie o co tu chodzi??? Druga sprawa to nadmierny hałas powyżej 110km/h i więcej silnik buczy dość głośno, jazda staje sie mało komfortowa czy to norma w Almerach?? A może mój silnik jest już wyczepany?? Na zegarach 190 tys. Olej Castrol 10W40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Belzebub Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Co do hałasu : Moim skromnym zdaniem "one tak mają" -o ile oczywiście wyeliminujemy, że masz jakieś kiepsko dobrane opony, które zaczynają "buczeć" już od 40km/h Nie napisałeś jaki silnik ale u mnie w 1.4 raczej hałas jest spory powyżej 100km/h -po prostu wysokie obroty (przy 100km/h obroty na 5. biegu to około 3000obr/min) + konstrukcja auta. NIestety, auto nie nalezy do cichych -z tego co zauważyłem powyżej tej stówki lekko przy drzwiach zaczyna świstać (uszczelki szczelne) i ogólnie głośno jest. Takie miałem wrazenia jak jeżdziłem bez radia, obecnie z radyjkiem wogóle tego nie zauważam, a nie słucham radia głośno Przy zwykłym radyjku to już nawet nie słychać że przekroczyłeś 4000 obr, hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Dokładnie tak jak pisze Belzebub :one: Szum powietrza i opon powyżej pewnej słychac nawet w najgłośniejszej z głośnych wersji czyli 2.0 D Najlepszym lekarstwem na to jest oczywiście radyjko :diabel2: (też już nie słysze powietrza, a radio kupiłem 3 dni temu) No chyba ze u Ciebie coś się na prawde dzieje ale troche za mało danych żeby coś konkretnego ktoś Ci tu napisał. Powodzenia i miłej jazdy Almerka :kosci: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HARRYBOY Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Dokładnie - Jeżdziłem paroma Primerami i Almerami w benzynie i niestety one sa głośne. Ale jak sie ma odcięcie przy 7300 obr/min to cóż.. radio na max-a Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Jeszcze słyszałem ze do wersji hathback warto zainwestować w plastikowe nadkola z tyłu. Podobno robi sie sporo ciszej no i nadkola nie dostają kamieniami i solanka w zimie :diabel2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość power_bit Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Gdzie można dostać takie nadkola na tył...? Przeleciałem allegro dostępne są tylko na przód! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Kurcze widać ta aukcja musiała sie skończyć bo były na pewno :029: Też miałem w przyszłym tygodniu zainwestować. No nic trzeba będzie monitorować allegro, jak coś znajdę to wrzucę link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.