Gość maciejwra Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 jak coś mam do sprzedania kolektor 73C z almery 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyas Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Czytam temat i nie rozumie jednej rzeczy te kolektory sa takie same od 1,4 i 1,6? bloki silniki mają chyba te same czy się myle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mushroom Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Tak, są te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyas Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 zmieniłek kolektor 74C poszedł na szrot kupiłem od almerki 1,6 73C za 50zł i naprawde czuc róznice pow. 3,5 tys obr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martiii Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Witam!! Czy nadal ma ktoś do sprzedania kolektor ssący od almerki 1,6 73C ????? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raworB Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam!!Czy nadal ma ktoś do sprzedania kolektor ssący od almerki 1,6 73C ????? POZDRAWIAM na allegro jest koleś o nicku "kulpa23" ktory ma duzo cześci do N15, jak dzwonilem tydzień temu to mówił ze ma kilka kolktorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uchmanek Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Czy ktoś wie czym różnią się silniki ga16de 99 i 102KM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 no moim zdaniem niczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 ga16de 99 i 102KM? Wpisem w Kartę pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
counterox Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Cześć Mamy pytanie : Czy kwasiak 304 fi 50,8 mm 1.2 mm ścianka nadaje się na układ wydechowy do 1.6 16v ? Mogę dostać za śmieszne pieniądze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Witam, na allegro jest taki katalizator do sprzedania: http://allegro.pl/item603241619_nissan_alm...tor_spalin.html Jest na nim oznaczenie 74C. Tak samo jak na kolektorze ze zmniejszonymi kanałami... Może to też wpływa na zmniejszenie mocy?? Czy wie ktoś czy są katalizatory z innym oznaczeniem??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
counterox Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 wygląda identycznie jak mój katalizator ;P Podobno wersje no REP nie miały 1 katalizatora.. tylko zwykły kolektor i 2 katalizator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NITRO Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 ja mam u siebie kolektor wydechowy z p10 ga16ds pasuje do almery tylko rurka jest troche krotsza ale mozna dorobic bo tak mam i powiem szczerze ze nawet golf tdi wysiada ) naprawde czuc roznice !!! i teraz mysle nad pociagnieciem do konca wydechu jakiegos wiekszego tylko niewiem jaka dac srednice ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mapeciontko Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 u mnie niestety tez kolektor 74C ;/. Moje pytanie odnosnie wymiany czy spalanie się podniosło/nie zmienilo sie/ nieznacznie podniosło ?? Dla mnie biarac to na logike to nie powinno sie podniesc bo po prostu mieszanka spalana bedzie bogatsza w powietrzei bedzie bardziej efektywne spalanie czyli ta sama ilosc paliwa + wiecej paliwa= wieksza moc ale nie wiem jak to w praktyce wyglada i czy moja teoria jest dobra wiec prosze osoby po wymianie o odpowiedz :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maxko Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 mniej wiecej podobnie spala. A zbiera sie troche lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NITRO Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 ja tak za 50 zł robie 100km czyli 13/100 ale deptam ostro na trasie tez nic mniej min 150/170 przy spokojnej jezdzie kolo 9 powinno starczyc ) ale zbiera sie naprawde milo ) polecam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mapeciontko Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 ja tak za 50 zł robie 100km czyli 13/100 ale deptam ostro na trasie tez nic mniej min 150/170 przy spokojnej jezdzie kolo 9 powinno starczyc ale zbiera sie naprawde milo polecam !!! czy masz moze jakies inne modyfikacje zrobione przy aucie? jaki silnik? moze masz wieksze opony bo ja mam GA14De i na trasie od 5,5(jak jedzie ojciec) do 7(za granica na autostradzie min. 160 km/h) po miescie spokojnie okolo 8 wiec sie dziwie ze 13 ci wpie***. P.S. Moj nastepny mod to wlasnie kolektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NITRO Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 1.6 alu 17' 205/40 i kol. 73c, wydech bez kata, 2 kata tez nie ma ,stozek, brak egr ,przyspieszony zaplon no i krece go po 6tys ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mapeciontko Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 no to troche wyjasnia ale ja tez swojego krece nawet do oporu . Czy kolektor 73C od GA14DE jest taki sam jak od GA16DE? czy moze bedzie nawet pasować od primki 1.6? ktos moze wie? bo ostatnio widzialem 73C od primki za 30 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noSSbuk Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 witam. Zaglądając pod maskę widnieje u mnie oznakowanie 73C 1-2. W dowodzie mam wbite 90 km, a almerka dostaje muła jak ją kręcę od 5,5 tyś obrotów :zly2: , więc już nie wiem czego to może być wina... :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mapeciontko Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 witam. Zaglądając pod maskę widnieje u mnie oznakowanie 73C 1-2. W dowodzie mam wbite 90 km, a almerka dostaje muła jak ją kręcę od 5,5 tyś obrotów , więc już nie wiem czego to może być wina... dostaje "muła" w twoich odzuciach po przyśpieszeniach na ulicy? czy może byłeś na jakiejś hamowni i mozesz sie pochwalić/zawstydzić jakimś wykresikiem? Po pierwsze primo ;-) filtr POWIETRZA !!! Po drugie primo Świece zapłownowe!!! Po trzecie primo Kable WN i aparat zapłonowy Po czwarte primo to chyba nie trzeba przypominać o wymianie filtra paliwa czy OLEJU i samego oleju na czas Jeśli to nic nie da to mozesz dopiero się zastanawiać nad "mułem" P.S. jeśli GA14DE to się nie dziw że nie mżesz dać rady marce XXX z silnikiem 2.0 .... ;-) (chociaż jak kierowca nic nie warty to jak jesteś lepszy to i tak masz jakieś szanse ;p) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noSSbuk Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 właśnie to i tak będę robił, bo niedawno ją kupiłem. To jest 1.6. Hamownie i tak będę musiał odwiedzić Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gaweł Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) Dzisiaj dojechał kolektor UK73CH tak więc do końca tygodnia powinienem zdać relację z efektów Edit: wymiana kolektora dopiero we wtorek - mechanik nie wyrobiłby się w piątek bo jeszcze jakiegoś japońca dłubie. Edytowane 25 Lipca 2009 przez Gaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rz Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 u mnie takowy lezy w garazu i czeka na swoje 5min. mysle, ze sam bede dlubal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafp11 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 A co z komputerem sterującym silnikiem. Podobno primery z obniżonymi mocami miały inne komputery. Jak to jest i jak obejść immobilizer po wymianie komputera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi