Gość Krzysztof_24 Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Witam.Potrzebuje kupić części do mojej Maximy A32. Dziś wymieniłem klocki/tarcze przód natomiast w tym tygodniu chciałbym wymienić przeguby zew i wew. A ogólnie to mam trochę części do wymiany - chciałbym uporać się z naprawami do połowy kwietnia, najpóźniej do dnia 20- wiąże to się z moim wyjazdem do domu a chcę jechać sprawnym autem nie narażając moich bliskich. Dzwoniłem do ASO w Warszawie i miła pani krzyknęła za 1 przegub 1.700 zł !!! Nie wiem czy takie są ceny w ASO czy kobieta pomyliła się podając cenę. Potrzebuje POMOCY. Gdzie kupie w przystępnej cenie dobrej jakości częsci ? Dla klubowiczów są zniżki np w ASO na robocizne jak i na części, lecz karty klubowej nie posiadam i nie ukrywam, że chciałbym ją mieć. Na pierwszy rzut kupie przeguby - mogę pojechać po częsci, aby tylko pasowały. PS.mechanik krzyknął za wymianę przegubów po 300 zł za stronę co daje nam 600 zł. Czy ta cena jest uczciwa ? Pozdrawiam. zdzierstwo i zlodziejstwo, wyjecie i wymiana poloci to 10 min roboty z czego 8 to odkrecanie i zakrecanie kol, nie daj sie wybajerowac!!! chcesz zalatwie ci oski w usa i cie wyjdzie za obie ok 300$ wlacznie z przesylkami. badz druga opcja znajdz speca ktory regeneroje polosie i ci zrobi to w godzine (ja tak zawsze robie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof_24 Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Diękuje za podpowiedź. Chyba raczej wybiorę tę drugą opcje. Poszukam speca od półosi i przegubów. Myśle, że powinno być taniej. Szanowni forumowicze może podsunąm jakiś adres, mechanika ? Będe bardzo wdzięczny. A co do sprowadzenia części to za kilka godzin napiszę ponieważ muszę wyjść do pracy.(Będe potrzebował elementy wnętrza - okleinę kokpitu - ala drewno) Pozdrawiam. [ Dodano: Sro 26 Mar, 2008 18:20 ] Właśnie wracam z serwisu aut amerykańskich "CARS CENTER" przy ul.Łopuszańskiej 31 A, oto ceny jakie usłyszałem: - 130 zł za wymianę przegubu - za stronę, - przegub-310 zł, a za wymianę płynu chlodniczego nieco ponad 90 zł z moim płynem, który wymienie bo nie wiem kiedy wymieniano. Auto kupiłem w czerwcu ubiegłego roku i doprowadzam je do pożądku. [ Dodano: Pią 28 Mar, 2008 00:31 ] zdzierstwo i zlodziejstwo, wyjecie i wymiana poloci to 10 min roboty z czego 8 to odkrecanie i zakrecanie kol, nie daj sie wybajerowac!!! chcesz zalatwie ci oski w usa i cie wyjdzie za obie ok 300$ wlacznie z przesylkami. badz druga opcja znajdz speca ktory regeneroje polosie i ci zrobi to w godzine (ja tak zawsze robie) A mógłbyś ściągnąć do mnie elementy wnętrza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psubrat Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Polecam warsztat: "Trax Racing" Warszawa-Bemowo, Himalajska 1 (tel sprawdz na website). Przygotowują auta do rajdów ale nie są drodzy. Robiłem tam ostatnio kilka dupereli takich jak: wymiana-regeneracja poduszki silnika, wymiana paskow wielorowkowych wraz z wymiana lozyska napinacza (jest wymienne, nie trzeba zmieniac calej rolki), ceny bardzo rozsądne, rzeczowa obsługa, bez zadęcia. Ogromna różnica w rozmowie w porównaniu do ASO Nissana (na Bielanach). W Nissanie proponowali mi "maly przeglad" za 650 zł + robocizna i cześci (mniej więcej 3 razy drożej) przy czym wymiane paskow okreslono jako czynnosc skomplikowaną i o czasochłonną ("bo wie pan, to nie jest takie proste w tym aucie"). Czułem że próbują wybadać czy jestem kompletnym dyletantem któremu można wcisnąć kaźdą ściemę i odpowiednio skasować. BTW: czy pracownicy ASO mają prowizję od kwoty która zapłaci klient, że urządzają takie polowania z nagonką na jeleni? ASO? No thnkx psubrat Czarna Mambaxima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof_24 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 W niektórych Autoryzowanych Stacjach Obsługi ceny podskoczyły znacznie. Dotyczy ASO przy ul. Górczewskiej w W-wie. Na ul. Jagiellońskiej Jeszcze podobno jest taniej. Wniosek: ASO to obyczaj...cenowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.