_Janusz_ Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Witam W planach jest zastąpienie standardowego miksera Blos'em. I teraz chciałem się Was popytać jak jest z dynamiką jazdy po przesiadce z miksera na Blos, jak jest ze spalaniem. Jeśli spada ono to o ile tak mniejwięcej. Teraz spawa sondy lambda czy można ją spowrotem podpiąć tak jak była i wywalić tan emulator czy też nie? Bo elektroniczny przełącznik Pb/LPG przy obrotach napewno zostaje. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi. Janusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Nie wiem jak u Ciebie jest teraz podłączona sonda lambda, ale u siebie nic z sondą czy emulatorem nie ruszałem. Po prostu odłączyłem kabelek od sterownika gazu, a w miejsce miksera wjechał blos. Dynamika oczywiście poprawiła się, szczególnie na wysokich obrotach. Spalanie spadło może o 0,5l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robot Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Jeżeli cały dolot powietrza pozostawisz mniej więcej tak samo to nie odczujesz dużej różnicy w dynamice. Spalanie mniej więcej takie samo, przynajmniej u mnie takie było na jednopunkcie. Sonde chyba możesz podpiąć jeżeli jest jeszcze sprawna bo blos i tak podaje gaz w takich samych proporcjach. Jednym z plusów blosa jest to że można bez problemu odpalać na gazie. Jeżeli masz dość nowy parownik, a przynajmniej membrany w nim to możesz zakładać blosa ale jakbyś miał jeszcze wydać na parownik to już lepiej sekwencje wstawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 sonde radze zostawić pod emulacją bo inaczej podczas jazdy na LPG będzie łapać błąd i wywalać CHECK ENGINE :/ co do spalania to powinno się zmniejszyć o max 1liter zaś dyanmika poprawi się zwłaszcza w dolnych zakresach obrotowych (o ile wszystko dobrze zamontujesz wyregulujesz i parownik się wyrobi ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 O 1L to i tak dużo przy obecnym spalaniu po mieście 13-14L to i tak już coś by było [ Dodano: Wto 01 Kwi, 2008 23:31 ] robot jeśli zdecyduje się na blos'a to cały dolot zostanie zmieniony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.