Gość alek74 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Witam.Na samym początku proszę o wyrozumiałość być moze ten temat już był ale nie mogę go odnależć.Mój problem polega na piszczącej wycieraczce od strony kierowcy może jest gdzieś opis problemu.Po podniesieniu pióra do góry sworzeń delikatnie rusza się na boki w prawej tak nie jest.Gdy wycieraczki są podniesione problemu nie ma ale jak przyłoże do szyby zaczyna piszczeć.Nie jest to pióro próbowałem chyba z 10 różnych rodzajów.Jak to naprawić?.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Smoła Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Miałem podobny problem. Po wymianie też piszczało, tylko po stronie pasażera. Ja użyłem WD40 i psiknąłem w miejsce gdzie łączy się ramię wycieraczki ze sworzniem. Teraz delektuje się ciszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 w mojej tez tak jest. ale tylkpo na poczatku jesieni narazie jezdze, ale mechanizm powoli przeskakuje wiec chyba zbliza sie wymiana ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzingis Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Wymieniać na nowe , jak już nic nie pomaga ; koszt 8zł jednej szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alek74 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 to nie pióro z tym bem sobie poradził to coś w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pavlo Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 ja tez tak miałem. rozebrałem cały mechanizm wycieraczek, przeczyściłem, nasmarowałem i przestało piszczeć :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 chyba gdzieś mam mechanizm cięgna- bez silnika - jakby ktoś potrzebował to ....hmmm.... 25zł jak znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Podobny temat jest w dziale porady eksploatacyjne, ogólnie można też szukać hasła wycieraczki albo tuleja lub tulejka lub mechanizm wycieraczek. We wszystkich (no może prawie) nyskach jest tak samo, więc nie ma znaczenia, w jakim dziale znajdziecie opis i zdjęcia... . Jak piszczy, to należy jak najprędzej naprawić, bo inaczej można zostać w deszczu bez wycieraczek (tzn. z niedziałającymi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 ja tez tak miałem. rozebrałem cały mechanizm wycieraczek, przeczyściłem, nasmarowałem i przestało piszczeć :one: Dokładnie, wymontować, oczyścić, przesmarować złożyć i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 bardzo znany motyw zwlaszcza w k11 w p11, trzeba niestety dobrać się do silniczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz_1975 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 bardzo znany motyw zwlaszcza w k11 w p11, trzeba niestety dobrać się do silniczka jakiego silniczka ? ja miałem podobne rzeczy ale właśnie nasmarowanie owego sworznia na którym obraca się wycieraczka pomogło w 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alek74 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Problem załatwiony.Rozebrałem u znajomego mechanika cały mechanizm jedna tulejka była całkowicie skorodowana,została zastapiona tuleją z teflionu druga była dobra ale została na wszelki wypadek przeczyszczona i nasmarowana.Cisza jest piękna .Dziękuję za rady i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gszymans Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Witam, odświeżam temat, bo mam ten problem, ale nasmarowanie niewiele pomogło, i chciałem kupić nowy (trzpień)łożysko, ale powiedzieli mi w sklepie, że tylko cały komplet z mechanizmem wycieraczek 180PLN . Czy ktoś wie gdzie kupić samo to łożysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafaela Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 na szrocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael-ptr Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 opis mojej wygranej batalii z tym problemem: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/39896-piszczace-wycieraczki-przedniej-szyby/?p=1013327 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi