Gość Krystian Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! potrzebuje sprawdzic ustawienie zbierznosci Koł w Navara d22, prawą przednią opone mi ścina, lekko minimalnie sciąga na prawo i zo najbardziej mnie martwi to przy maksymalnym skrecie słychac trzaski w przednich przegubach. Czy ktoś moze polecis fachowca i lub warsztat w Krakowie i okolicy, w którym ewentualnie mogł bym liczyc na fachową i solidna pomoc. Z góry dziekuje. krystian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wasyl69 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Te trzaski to ograniczniki skrętu kół,pomaga na przesmarowanie (na krótko) rada nie przejmować się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość orange24 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 czesc ja tez mm ten problem i bylem w warsztacie to powiedzieli za to sa wlasnie ograniczniki ,,,niby na ich koncach powinien byc jakis teflon czy guma niepamietam dokladnie ,u mnie niby to cos jest wytarte .. wiec pewnie u ciebie tez.POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Trzeba z tymi ogranicznikami żyć. Ja kupiłem nóweczki za 70 zeta i tylko na tydzień starczyły teflon się przedarł. Do d*py jest to rozwiązane, więc wystarczy pamętać i nei skręcać kierownicą na maxa. Dodam jeszcze że ograniczniki raczej wydają zgrzytający dźwięk niż trzaskający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Ja raz w miesiącu przesmaruje ten feler co by ludzie się nie ogladali jak za wozem drabiniastym , nowe ograniczniki to kasa wywalona w błoto ( dosłownie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krystian Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Dzieki Chłopaki! jakos staram sie z tym życ. smarowanie pomaga tylko na chwile, moze cos pokabinuje by tam trwalszego nałozyc, ale to juz czas pokarze czy na jaki pomysl wpadne. pozdro dla wszystkich uzytkownikow traktorków D22 [ Dodano: Pon 04 Maj, 2009 22:11 ] ps. bylem na zmianie opon i odjezdzam juz z warsztatu, nakrecam no i tu te "trzaski"- spokojnie jade dalej ale widze ze mechanik za mna biegnie. Biedak myslał ze nie podokrecal kół i zaraz cos odpadnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibson74 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Mi jak pierwszy raz zazgrzytało też włosy dęba stanęły. Teraz nawet o tym nie pamiętam. Człowiek szybko uczy się tak kręcić fajerą, żeby było OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.