eX Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 ja zobacze bo mam w micrze juz porobione praktycznie wszystko co chcialem mlodej zrobic, tylko pytanie czy na wiekszy hebel wejdzie 13" napewno wchodzi od N14 1.6 zacisk. poczekam do marca kwietnia jak sie cieplej zrobi. zreszta szkoda mi nowych tarcz i klockow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 nic o tym nie piszą, ale faktycznie może nie wejść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PrInGeLs Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam, ja uderzam troszke w inna strone a wlasciwie to pytanie do Martineza szukam naklejek oryginalnych do nissana micry k11 takich jak masz w zdjeciu w podpisie czyli 1.3 Super S i po lewej jeszcze napis Micra gdzie je moge dostac? myslicie ze w nissanie by mieli? znaczy pewnie na zamowienie i jaki moglby byc tego koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 eX pisałeś coś, że sprawdzisz temat - działałeś coś czy odpuszczasz? Ja znalezłem człowieka na Forum 100nx, który ma do sprzedania kompletne przednie hamulce od gti, ale chce za nie 350zł a ja wolałabym kupić dwa zaciski w dobrym stanie powiedzmy za 100-150zł a klocki i tarcze wsadzić nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 nuri, dzialam ale ta jak pisalem marzec kwiecien chyba ze szybciej sie zrobi cieplo. nie mam zadnego garazu wiec musze experymentowac pod blokiem a nie chce jechac na jakis parking podziemny jak by cos nie zabanglalo (wole miec auto na miejscu pod domem) ja raczej bede szedl w heble od n14 tarcze i klocki moge miec na jutro nawet zacisk troche trzeba poczekac ale za zimno na pawienie sie w to, zreszta musze zrzycic kola i zobaczyc czy nie zmienic tez przewodow elastycznych no i najwazniejsze jak 13" nie wejdzie na te hamulce to wole miec juz letnie zalozone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 no N14 gti i 100nx gti to ten sam, pasujący do K11 zacisk, nie wiem czy inne będą pasować, ale bym nie ryzykował - szkoda pracy. Ja jestem zdecydowany kupić takie zaciski, tylko musze je znaleźć, dziś nawet dzwoniłem w jedno miejsce - są bez problemu, ale 200 za sztukę... dałem ogłoszenie, że kupię na forum 100nx, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 no i najwazniejsze jak 13" nie wejdzie na te hamulce to wole miec juz letnie zalozone. 13" mowie z gory ze nie wejdzie do tych zaciskow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 a 14 będą ok czy też za małe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 nuri, pisales ze czytasz micra.org.uk - tam chyba opisywali to ... chyba ze jeszcze gdzie indziej to czytalem nie wazne ... wg nich 14" bez problemu zalozysz ale w 13" sie nie zmieszcza :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 wiesz co to, ze zaciski pasują akurat wyczytałem w dziale ogłoszeń a ogólnie wzoruje się na Jamesie (K11 CGA3 200KM), ale wiem, że on ma wstawione 16".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 gdzies mialem rozpiske gdzie kolesie robia 1.3 turbo i tak wstawiaja heble takie jak pisalem i to daje rade. nie wiem czy jest sens, te co mam w sumie super dzialaja ale dla pelnego bezpieczenstwa wrzucic wole mlodej delikatnie wieksze hebelki bo ja juz coraz zadziej do mikrusa wsiadam. chociaz by po to zeby wrzucic relacje dla innych ktorzy beda chcieli robic. ja nie wrzuce do 1.0 16" bo to zamuli auto za bardzo :diabel2: zreszta bym musial zonie zrobic szkolenie wjezdzania na krawezniki i dobieranie odpowiedniego toru jazdy po niektorych wyboistych i dziurawych odcinkach :diabel: :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 nie no szesnastki to jest przesada, jaki by nie był silnik, wtedy profil musi być 45, więc w Polsce raczej by się ciężko jeździło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 tedy profil musi być 45, więc w Polsce raczej by się ciężko jeździło.. profil 45 w niczym nie przeszkadza... juz 2gi sezon jezdze na takim i felgi sa proste i nie podrapane ... tak wiec bez przesady prosze :diabel: powiem wam ze zastanawialem sie nad zestawem tarcz blackdiamond i do tego jakies dobre klocki ... tez powinno dobrze hamowac :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Wracając do hamulców miło mi poinformować, że będę (możliwe, że jako pierwszy na tym Forum) testerem teorii, że hamulce ze 100nx/sunny gti pasują do K11. Jeżeli wszystko zagra to w przyszłym tygodniu stanę się właścicielem zestawu zacisków, tarcz i klocków od tego modelu i spróbuję je zamontować do mojej K11. Jak się uda spróbuję zrobić jakieś zdjęcia i wstawic je na Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Wracając do hamulców miło mi poinformować, że będę (możliwe, że jako pierwszy na tym Forum) testerem teorii, że hamulce ze 100nx/sunny gti pasują do K11. Jeżeli wszystko zagra to w przyszłym tygodniu stanę się właścicielem zestawu zacisków, tarcz i klocków od tego modelu i spróbuję je zamontować do mojej K11. Jak się uda spróbuję zrobić jakieś zdjęcia i wstawic je na Forum. dawaj dawaj!! czekam na relacje z przebiegu prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Być może trochę to będzie trwało, bo mam dosyć ambitne plany - poza zmianą zacisków/tarcz/klocków planuję też wywalić ABS i pociągnąć na całej długości zbrojone, elastyczne przewody hamulcowe. Zamówiłem już 10m przewodu Goodridge'a, mam warsztat, który mi zarobi końcówki, jednak nie można tam wstawić i "rozbebrać" samochodu, więc robi się logistyczny problem...no ale trzeba walczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 ja u siebie planuje wymiane tylnej belki na ta z tarczami i albo jakies dobre standardowej wielkosci tarcze albo kombinacja z sunnowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 też bym chciał, a do belki bębnowej fabryczne tarcze od Micry nie podejdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 tak sobie myslalem o tych przerobkach i naprawde trzeba podejsc do tego z glowa bo tak srednica tarczy nie wentylowanej w micrze k11 wynosi 234mm grubosc tarczy 12mm N15 1.4 232mm a grubosc 18mm, drugie zrodlo podaje 247mm i 18mm dla 1.4 1.6 i 2.0D, N15 2.0 GTi, 100nx 2.0 i sunny GTi 257mm i 26mm P11 1.6, P10 2.0GT S13 1.8T i dla kilku innych 256,9mm i 22mm n14 1.4 1.6 2.0d, 100nx 1.6 240mm i 18mm to kilka przykladow, teraz tak do jakich tarcz wystarczy zmienic same zaciski a do jakich trzeba bedzie juz wrzucic jarzmo + zacisk? [ Dodano: Nie 08 Lut, 2009 11:28 ] też bym chciał, a do belki bębnowej fabryczne tarcze od Micry nie podejdą? jak gadalem z miechanikiem z ktorym przekladalismy belke z tarczami nie mogl sie do konca okreslic czy wystarczy same piasty z cala reszta przerzucić czy lepiej wymienic cala bekle. ja tylko powiem ze jak sie przerabia z bebnow na tarcze to mi wyszlo dorobic nowe przewody miedziane z tylu (inne koncowki), przewody elastyczne, linki recznego, ja wymienilem jeszcze piasty bo w belce z tarczami byly lekko przerdzewiale i huczały, pare tulejek metalowo gumowych, a najwiekszy problem byl z tulejka od drazka panharda nie dalo sie zdjac z belki i ogolnie zostalem z drazkiem bez dolnej tulejki a nigdzie jej dostac nie mozna bylo z zew ma 31mm wewnatrz 17mm. to tak rzucam informacje. i o ile belka kosztowala grosze, tak czesci (nowe) i czas poswiecony juz byl spory. ja wiem ze wiecej juz bym tego nie robil :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Zdecydowanie masz rację i właśnie w związku z tyloma zmiennymi moja przeróbka polega na zmianie kompletu, czyli jarzmo/zacisk/tarcze/klocki. Nie odważyłbym się pchać dwa razy grubszą i większą tarczę do fabrycznych zacisków od Micry. W tym momencie jedyne co nas martwi to mocowanie jarzma, jego "odsadzenie" i to czy wejdzie to wszystko pod felgę 14... We wtorek, jeżeli wszystko dobrze pójdzie, hamulce będą u mnie, mam już nowe klocki, muszę jeszcze (w zależności od stanu) przetoczyć albo dokupić nowe tarcze i pewnie w przyszły weekend spróbuję to przynajmniej próbnie założyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 jezeli bedzie nie tak z mocowaniem jarzma to trzeba bedzie zmienic zwrotnice a nietety jezeli koszt jarzma bedzie tak astronomiczny jak do skody/vw to chyba odpusze duuuzo wieksze hamulce i przesiade sie na takie pare mm wieksze bo mysle roznica miedzy 234 a 240/247 bedzie juz mocno odczuwalna a mam nadzieje ze bedzie to nizszy koszt zabawy niz wymiana te od GTi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 No właśnie podobno pasuje bez problemu. Nie potrafię wstawić fotki, ale na szybko na micra.org.uk znalazłem dwie micry z takimi hamulcami. Jednocześnie piszą, że jest to "simple swap"..przekonamy się już wkrótce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 to na jaki zestaw tarcz bedziesz mial zaciski? bo z wielka checia zaraz w marcu bym chcial powalczyc z tematem jak zaloze felgi z letnimi gumami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 kompletny zestaw jarzmo/zacisk/tarcze/klocki od 100nx 2.0/2.0 gti oraz Sunny N14 2.0/2.0 gti. Dam znać co i jak, więc możesz podążyć ta samą drogą [ Dodano: Czw 12 Lut, 2009 22:54 ] Zaciski dotarły - oto jak się prezentują "na sucho" [ Dodano: Sro 18 Lut, 2009 12:07 ] Oficjalnie informuję, że zgodnie z przypuszczeniami zarówno zaciski jak i tarcze pasują bez problemu w miejsce starych. Pojawił się jednak problem z założeniem koła - fabryczna stalowa felga od K11 po 2000 ma za duże ET i o ile wchodzi na średnicą to "od czoła" oparła się na, szerszym przecież, zacisku. Także ogólnie nie nacieszyłem się przeróbką, bo pan mechanik musiał z powrotem założyć stary zacisk... [ Dodano: Czw 26 Lut, 2009 13:38 ] Mam już potwierdzone info, że na te zaciski trzeba założyć koło alu o szerokości 6 cali, prawdopodobnie dziś stanę się właścicielem takich kół, więc niebawem próba montażu numer dwa... Czy ktoś eksperymentował z większą pompą hamulcową do K11? może od N14 albo N15? - pytam i sam sobie odpowiadam - do K11 mona założyć większą pompę od P10 1,6, mam nawet numer Nissana takiej pompy, jak ktoś jest zainteresowany mogę podać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dario123 Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Witam, czy masz jeszcze ten numer pompy od Nissana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi