Gość spider007 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 witam interesuje mnie czy wejdą mi felgi 16 z oponami 205 55 do mojej primerki 2.0 liftback czytałem wczesniej ze max wchodzi profil 50 i szerokosc 205 i jestem ciekaw czy ktos miał takie koła w swoim aucie ?prosze o rade jestem na kupnie takich kół mam je w dobrej cenie ale boje sie ze moga byc za duże pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafalito Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Witam, mam pytanie jestem pierwszy raz na forum i chciałem zapytać o sprawę taką jak : Przy skręcie w lewo moją primerą P12 1,9 Dci słychać tarcie w lewym tylnym kole, odkryłem to przy jeździe na rondzie gdy trzeba mocniej zawinąć kierownicą . Wiem ,że wpiołem się w inny temat ale może ktoś pomoże i powie co robić. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) Poszukaj w postach, zgrzyty, rumor, warczenie. I dokładnie przeszperaj forum p12 tam ten temat został dopracowany. 1 poszedł przegub 2 luzy w zawieszeniu (ogólnie wsachacze, amorki, bo końcówki drążków i stabilizatora stukają) 3 poszła poduszka silnika 4 najechałeś na coś i dolna belka sanek ociera o poduszkę silnika O ile pierwsze 3 możesz zweryfikować na rolkach i diagnostyce to 4 musisz zdjąc te belkę i ja przemłotować. A tyko przy skręcie w lewo. Czy jak skręcisz do oporu P/L to też buczy nawet na postoju? Tzn pompa wspomagania domaga się nowego siuwaxu Edytowane 25 Marca 2013 przez jwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michaello84 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) witam interesuje mnie czy wejdą mi felgi 16 z oponami 205 55 do mojej primerki 2.0 liftback czytałem wczesniej ze max wchodzi profil 50 i szerokosc 205 i jestem ciekaw czy ktos miał takie koła w swoim aucie ?prosze o rade jestem na kupnie takich kół mam je w dobrej cenie ale boje sie ze moga byc za duże pozdrawiam Przede wszystkim to zależy jaka szerokość felgi, jakie ET felgi. Dopiero wtedy będzie wiadomo czy będzie obcierać. Jak dasz felgi ze zbyt niskim ET to i opona 185 może Tobie obcierać. Ja mam co prawda P11 kombi, ale koła mam 215/45/17, co do parametrów felgi to nie pamiętam, ale na dniach napiszę. U mnie nic nie obciera. Najbliższa temu rozmiarowi opona, ale w 16" to 205/55/16. Średnica koła jest wtedy troszkę większa (o 7mm) ale nie powinno obcierać, oczywiście przy zachowaniu odpowiedniego ET Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Michaello84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Ja mam 205/55/16 na oryginalnej feldze alu, jest ok. Ale kolega już pewnie przez ten miesiąc kupił :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pianista Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Ja mam 205/55/16 na oryginalnej feldze alu, jest ok. Ale kolega już pewnie przez ten miesiąc kupił :-) Witam, jestem tu nowy, Chciałem się poradzić czy właśnie takie alu plus takie same kapcie 205/55/16 dadzą radę w Primce 1.8 114km lb ? Gdzieś w instrukcji znalazłem że lepiej 205/50/16 ale raz że większy profil jest tańszy, 2 że zawsze trochę ''wygodniej'' dla zawieszenia. Tylko czy motor starczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Motor starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robek7_93 Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Witam. Mam NISSANA Primere p11 lift, i jest na felgach aluminiowych "15"-ta sa chyba od starszych modeli primer, i chce teraz "16" i nie wiem jakie ma byc ET i co jeszcze jest wazne? No i zeby skret sie nie zmniejszyl bo i tak jest maly:/? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Ważny jest rozstaw śrub Ważna jest szerokość felgi - żeby się skręt nie zmniejszył - będzie tarło Ważna jest wysokość felgi - żeby kółko zmieściło się we wnęce i nie tarło na dołkach krótko mówiąc z głową do aktualnego stanu pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robek7_93 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Ważny jest rozstaw śrub Ważna jest szerokość felgi - żeby się skręt nie zmniejszył - będzie tarło Ważna jest wysokość felgi - żeby kółko zmieściło się we wnęce i nie tarło na dołkach krótko mówiąc z głową do aktualnego stanu pojazdu Czyli jak bym szukał "16" to jakie wymiary musi mieć felga, a i jaka gumę żeby to ładnie wygladało... z 225/60 dalo by rade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Na 225 będziesz miał straszne opory toczenia - większe spalanie, słabsze auto, w dodatku profil 60 będzie za wysoki. Żeby ładnie wyglądało w zupełności wystarczy 205/55. Ja takie mam i jest spoko. A w ogóle do 16" Nissan zaleca 205/50. Ja mam oryginalne felgi Nissana, szczerze mówiąc nie wiem jakie mają parametry, dlatego wypowiem się tylko co do opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 et45 i j7 czyli 7cali szerokości mają oryginalne felgi 16stki w polifcie P11, i bodajże 66mm otwór centrujący jak dobrze pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robek7_93 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Czyli jak znalazłem felgi które są od nissana, ale ET15 to nie będą dobre?... A co sądzicie o "17" nie będzie przesadnie?... No to z tego co rozumiem jak będę szukał felg to maja być ET45 na to patrzeć... wiadomo ze 4x114,3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 30mm to już sporo różnica, najlepiej przymierzyć bo może koło o błotnik zawadzać, a felg możesz szukać z ET do 35. 10mm to mała różnica od oryginału ET45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robek7_93 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 30mm to już sporo różnica, najlepiej przymierzyć bo może koło o błotnik zawadzać, a felg możesz szukać z ET do 35. 10mm to mała różnica od oryginału ET45 Dzięki wielkie:) mam nadzieje że coś tam znajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michaello84 Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Czyli jak znalazłem felgi które są od nissana, ale ET15 to nie będą dobre?... A co sądzicie o "17" nie będzie przesadnie?... No to z tego co rozumiem jak będę szukał felg to maja być ET45 na to patrzeć... wiadomo ze 4x114,3 ja mam 17" z oponami 215/45/17. Zrobię jakoś fotki i wrzucę na forum to ocenisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robek7_93 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 ja mam 17" z oponami 215/45/17. Zrobię jakoś fotki i wrzucę na forum to ocenisz No to czekam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowprim Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Panowie, czy 14'' wejdzie do naszych P11 FL? dodam ze mam CD20T w Kombii i boje sie ze sie nie zmieszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Panowie, czy 14'' wejdzie do naszych P11 FL? dodam ze mam CD20T w Kombii i boje sie ze sie nie zmieszcza Wydaje mi się że powinny się zmieścić, bo w P10 były tarcze 258 (takie jak chyba Ty masz w dieslu?) a tam były fabryczne 14". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowprim Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 280mmm mam w cd20t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 (edytowane) Yh no tak, nie zwróciłem uwagi że to kombi :-) to mogą nie pasować, musi się wypowiedzieć ktoś kto robił taką rzeźbę. Edytowane 26 Października 2013 przez nrb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melsky Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 ja mam takie pytanie. przeszukiwałem neta ostatnio i znalazłem takie coś: http://www.autoparto.pl/felga-nissan-primera-p12-r16x612et40-xedos-fv,4120,p.html mi się wydaje że warto i cena dobra, ale chciałbym poznać Waszą opinię. z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowprim Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 szału nie robią, kwestia gustu, ale smialo mozesz zakladac do swojej P12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarovsky Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) Jako, że jestem zielony, a przy próbie użycia szukajki nie za bardzo umiem znaleźć odpowiedź - zapytam.Z tego co udało mi się dowiedzieć to te felgi z Volvo podejdą do mojej p11 '99 ? Tylko potrzeba pierścieni centrujących tak ? No i przede wszystkim co myślicie o tej aukcji (mam do Gliwic rzut beretem, a nie mam felg na lato) :http://allegro.pl/felgi-alu-16-volvo-v40-4x114-3-i3702906390.html Edytowane 21 Listopada 2013 przez Komarovsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vixo Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Mam te felgi u siebie w P10 eGT Bez pierścieni. Przy prędkościach rzędu 200++ nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi