Gość JJasiek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Witam. Ja na swoich klockach nie dociągnąłem do pierwszegoprzeglądu. Przy 20 tys. musiałem zmienić komplecik. Moje oryginały nie miały blaszki oznajmiającej o zużyciu klocków. Teraz jak poinformowali mnie Panowie w ASO są klocki od Pathfindera i blaszki już są Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiek25 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 moje siadły po 56 tys km .. czyli kilka dni temu razem z nimi musiałem wymienc tarcze masakra ... niewidziałem nigdy tak szybko konczoncych sie tarcz hamulcowych .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 moje siadły po 56 tys km .. czyli kilka dni temu no to chyba nie za szybko sie skonczyly - ja klocki srednio co 30000 km wymieniam...a wlasnie jak dzialaja te blaszki - zakladala sie je od wewnatrz czy od zewnatrz - sam wymienialem kloci i mialem zagwozdke - w koncu zalozylem je od wewnatrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksx Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Właśnie mam przed sobą klocek z blaszką. Moim skromnym zdaniem klocek z blaszka powinien być zamontowany po stronie tłoczków od wewnątrz (po tej stronie klocki zużywają się szybciej). Blaszka powinna być u góry, co przy normalnym obrocie koła (do przodu) tarcza dotyka blaszkę (przy zużytym klocku) odsuwając ją od klocka z charakterystycznym dźwiękiem . Jeżeli ktoś ma inne sugestie to proszę o korektę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 u mnie te blaszki sa tak zamontowane na klocku ze jak bym ich nie zamontowal nigdy sie z tarcza nie zetkna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksx Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Ja mam trochę inne klocki, ale blaszki są podobne. U mnie blaszki powinny się "styknąć" z tarczą (prostopadle) przy grubości okładziny około 1-2 mm. Mam zdjęcie ale niestety nie mogę go załączyć (:. Ma komunikat "Niestety Limit na wszystkie załączniki na tym forum został przekroczony. Prosze skontaktować się z administratorem forum." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiek25 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 ja klocki srednio co 30000 i to mnie martwi niedługo bedzie trzeba wymieniac co 5 tys ..... klocki rozumiem ale tarcze tez wymieniasz razem z klockami ?? bo ja tak bo tarcze sa skonczone przy takim przebiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 tarcze juz z 3 kompletem klockow smigaja i jeszcze nawet rantu nie maja zarysowanego... a tu zdjecie blaszki w klocku by Aleksx, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi