Gość mlody0292 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 witam przyjechałem nissanem primera z angli i zgubiłem kluczyk z pilotem i nie mam zapasowego a w aucie jest immobilizer i mam problem i napewno go nie zapale koledzy wiecie moze cos o tym szukałem na forum ale nic ciekawego nie ma mozna to jakoś odłonczyć koledzy prosze o szybkie propozycje z gory dzieki pozdrawiam (prosze o jakiś schemat albo propozycje co zrobić zeby uruchomić samochod) bo o kluczyku moge zapomnieć ... :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 udaj sie do dobrego elektryka zeby Ci to zrobil (albo raczej on do Ciebie) albo jedz do serwisu moze oni pomoga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Kluczyk Ci dorobią na podstawie stacyjki. A immobiliser to prosta sprawa, ale niestety wymaga wizyty u kogoś. W nissanie są immobilisery typu Philips typ 3 lub 5. Potrzebujesz byle jakiego ale najlepiej od nissana - wtryniasz do stacyjki. Potrzebujesz podlaczyc komputer diagnostyczny pod zlacze diagnostyczne (kolo bezpiecznikow) Tam pstrykasz wprogramowywanie kluczykow i zaczyta Ci ten kod który masz. Jak nie dasz rady to musisz zdobyc zestaw ECU+sterownik Immo(audio link) i pestka z kluczyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Nie wiem dokładnie ale z opisu wnioskuję że immobilizer jest jako osobne patent (nie w kluczyku). jeśli tak to na forum jest opis jak go ominąć, jakieś plusy się zwiera czy coś takiego już nie pamiętam. A kluczyk to byle punkt ci dorobi. Jeśli masz w kluczyku to chyba tylko serwis albo wyspecjalizowany warsztat Ci dorobi. W Warszawie jest serwis dorabiający takie rzeczy: serwis kluczy immobilizer (022) 6730941. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Nie wiem dokładnie ale z opisu wnioskuję że immobilizer jest jako osobne patent (nie w kluczyku). jeśli tak to na forum jest opis jak go ominąć, jakieś plusy się zwiera czy coś takiego już nie pamiętam. A kluczyk to byle punkt ci dorobi.Jeśli masz w kluczyku to chyba tylko serwis albo wyspecjalizowany warsztat Ci dorobi. W Warszawie jest serwis dorabiający takie rzeczy: serwis kluczy immobilizer (022) 6730941. Powodzenia kluczyk dorobisz prawie wszedzie ale kopie pestki można zrobić tylko jak sie ma kluczyk z oryginałem mnie to kosztowało 130 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.