Misiek Opublikowano 20 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 Moja almerka ma juz przelatane przez 2,5 roku ok 50 tyś. i zastanawiam się czy nie warto juz wymienić filtra paliwa. Zgodnie z instrukcją należy kontrolować co 12 miesięcy. Na przeglądzie nigdy jeszcze go nie wymieniali. Jak czesto wymieniacie u siebie :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 20 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 Moja almerka ma juz przelatane przez 2,5 roku ok 50 tyś. i zastanawiam się czy nie warto juz wymienić filtra paliwa. Zgodnie z instrukcją należy kontrolować co 12 miesięcy. Na przeglądzie nigdy jeszcze go nie wymieniali. Jak czesto wymieniacie u siebie :?: :?: :?: hm a w almie nie jest on przypadkiem bezobslugowy? tak gdzies wyczytalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 20 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 mi mechanik powiedzial ze nie ma jak chcialem wymieniac, jest tam cos w rodzaju filtra zeby zanieczyszczenia nie lecialy ale sie tego nie wymienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 20 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 Powiem otwarcie, ze tez się nad tym zastanawiałem. Czemu w instrukcji nie ma np. podanej wymiany co 60 tyś km. Muszą to sprawdzić w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 21 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 No i ASO potwierdziło to co mówiliście. W N16 nie ma filtra paliwa jest tylko jakieś cudo zintegrowane z pompą paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Toshiro Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 NO chyba nie chcesz powiedzieć że co jakiś czas mamy zmieniać pompę :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 21 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 Nie nie. To urządzonko jest bezobsługowe. Powinno działaś bez zarzutu przez długie lata. Chodziaż jak powiedzieli mi w serwisie zdarzaja sie przypadki, że trzeba wyjąć pompę, rozebrać i dokładnie wyczyścić. Ale to wszytsko zależy od jakości poliwa jakie lejemy do naszych furek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 dokładnie tak, filtr jest niby bezobsługowy, jest tam tylko jakiś odstojnik.....dziwna sprawka, bo jednak wolałabym żeby był wymienny ;-) jakoś ciężko mi zaufać tego typu urządzeniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Toshiro Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 [ jakoś ciężko mi zaufać tego typu urządzeniom No no masz rację i ja jakoś do końca w te samorobiące śię tam coś czy bez obsługowe nie wirzę za mocno. :cry: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 21 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 Tak na mój rozum to takie urządzenie jak filtr powinno być wymienne. W inny nissanach jak Primera jest filtr, który wymienia się co np. 60 tyś km i jest spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pietia_pk Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Czy filtry w primerze 2.0D są takie same jak w Almerze 2.0D ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawcioman Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 No niestety w Almerce N16 nie ma filtru paliwa. Niestety bo przy naszych realiach paliwowych ten smieszny odstojnik moze po paru latach nie dac rady, a wtedy duzy zonk i bedzie szlo po naszej kieszeni :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZ3RYF Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Niestety bo przy naszych realiach paliwowych ten smieszny odstojnik moze po paru latach nie dac rady Ale to wszytsko zależy od jakości poliwa jakie lejemy do naszych furek. dokladnie to samo przyszlo mi na mysl, na PL rynek powinni wypuscic wersje z wymiennym filtrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi