Grimm Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam, ostatnio zauważyłem że w primerce nagle przestał grać lewy głośnik, sprawdziłem przewody, iso od radja i nawet zdiołem boczek od drzwi aby sprawdzić przewody które wydają się być OK. Wszystko wskazuje na to że nagle padł głośnik, w jaki sposób sprawdzić czy to on jest przyczyną nie grania ? abym nie potrzebnie kupował nowy głośnik, nie mam innego dla sprawdzenia, jeśli wie ktoś jak zdiagnozować taki przypadek to proszę o poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LeszekSKC Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Hmm podlacz go z prawej strony bo tam masz pewnosc ze kable sa ok dziwne zeby tak glosnik odrazu padl zobacz tez czy kabelki sie nie odlutowaly te w glosniku co do membrany ida pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 a czy bez zdejmowania drugiego boczku się nie obędzie ? tyle roboty i problemu aby dojść do przyczyny nie działającego głośnika... ehhh :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LeszekSKC Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 He zeby zdjąc boczek trzeba odkrecic jedna srubkę przynajmiej w mojej primerze tak jest. no i glosnik 4 srubki to tak wiele roboty ?? moze da sie inaczej ale ja nie wiem jak podlacz go w domu do jakiegos urzadzenia audio pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 nawet zdiołem boczek od drzwi aby sprawdzić przewody które wydają się być OK. ale patrzyłeś tylko przy głośniku czy na całej długości :?: ...może przewód Ci się gdzieś przedarł :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 [ Dodano: Wto 29 Kwi, 2008 23:10 ] Owszem na jedną śrubkę, ale więcej czasu zajmuje wyjęcie zawleczki od korbki niż zdjęcie boczka :< Więc chyba zrobie jak LeszekSKC radzie i się zajmę tym jak tylko znajdę trochę więcej czasu. A przewody sprawdziłem wizualnie od radia do wiązki i od głośnika do wiązki innych przewodów i wydają się być OK. A może to wina elektryka który zakładał mi sterownik do centralnego zamka i cos tam pomieszał..ale raczej stawiam na nagły zgon głośnika tylko że tak nagle?? to mnie zastanawia Pozdrawiam [ Dodano: Pon 05 Maj, 2008 08:05 ] była majówka, sprawdziłem jeszcze raz głosnik i przewody, przewody OK, sam głosnik do tyłu podpiołem i nie grał, więc problem rozwiązany na rzecz naglego zgonu głośnika , ma ktos może jakiś głosnik do P11 z Wrocławia ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.