Gość morbid Opublikowano 20 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 pozdrawiam mam problem w b12 ze wskażnikami temperatury i paliwa, raz działają a raz nie działają co to może być :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janik sunny n-13 Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 słuchaj mam pytanko czy jak samochod sie nagrzeje po przejechaniu do normy to wzkazniki juz dobrze wskazuja.Bo ja tak mam a muj mechanior powiedział ze to gdzies jest zrobione zwarcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość morbid Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 nissana mam dopiero mieśąc,a wskażniki działały dwa razy :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krisb65 Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 pozdrawiam mam problem w b12 ze wskażnikami temperatury i paliwa, raz działają a raz nie działają co to może być :?: Witaj. Objawy opisane przez Ciebie wskazują na uszkodzenie regulatora , który znajduje się z tyłu deski rozdzielczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość morbid Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2005 dzięki Krisb65 za poradę,teraz pozostało tylko tam się dostać i usunąć awarię :-k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krisb65 Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2005 dzięki Krisb65 za poradę,teraz pozostało tylko tam się dostać i usunąć awarię :-k Witaj. To nic trudnego.Zdejmij obudowę kolumny kierownicy(6 śrubek).Następnie odkręć obudowę konsolki ze wskażnikami(chyba też 6 wkrętów) i pociągnij do siebie.Rozłącz kostki elektryczne , które ją trzymają i już masz przed sobą przykręconą 4 wkrętami deskę z zegarami.Odkręć je i pociągnij do siebie lekko , odłącz kostki elektryczne i już możesz spokojnie zająć się regulatorem.To jest taka "srebrna" kostka mocowana na zatrzask , może być z dwoma przewodami , ale dokładnie nie pamiętam .Tę kostkę należy wymienić.Składać należy w odwrotnej kolejności . Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość morbid Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2005 stokrotne dzięki Krisb65,porada godna fachowca :wink: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varial Opublikowano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 tez mialem ten problem:/ ustalilem ze znajomym ze trzeba zamiast tej kostki wstawic stabilizator na 8V jednak gdy tanknalem prawie do pelna to wkazowka mi wyskoczyla grubo poza skale<rotfl> wiec musialem cos z tym zrobic. Pomeczylem sie troche (deske demontowalem z 20 razy:P) ale wkoncu zalozylem tam stabilizator na 6V (oznaczenie bodajze 7806) i teraz jak narazie wskazuje prawidlowe wartosci:) warto pamietac zeby dobrze podlaczyc wszystkie nozki (3 dokladnie) masa najwazniejsza bo inaczej sie zjara;) pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.