vincenzo92 Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Wiesz co pojęcia nie mam jakiej firmy mechanior kupował a zapłaciłem chyba 1000 za części i 200 za wymiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 w 200 za wymianę nie uwierzę, cały dzień roboty? nie ma opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbobbe Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Wiesz co pojęcia nie mam jakiej firmy mechanior kupował a zapłaciłem chyba 1000 za części i 200 za wymiane Ja wymieniałem wszystko plus pompa wody plus pasek wielorowkowy - 1100 części - 500 zeta robota. Do kupy 1600 zeta plus 2 lata gwarancji bez limitu km. ... czy jeśli go odkręcę to nie poleje mi sie olej? .... Nie poleje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Blindzbazin Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Witam Was. Miałem podobną sprawę z czujnikiem położenia wału korbowego. kod 0335. zakupiłem zamiennik i wymieniłem czujnik od wału korbowego i samochód nie chciał odpalić, myślę co jest?!... ale pomyślałem i zamieniłem ten czujnik z czujnikiem położenia rozrządu i, auto dalej nie chciało odpalić (szlak kupiłem uszkodzony czujnik myślę). No cóż pomyślałem, przynajmniej wymienię uszczelkę do starego czujnika położenia wału korbowego (bo była jakaś zdeformowana) i co?... auto odpaliło a co więcej zgasł check engine. Jak się okazało to wina była tej uszczelki, była na tyle zdeformowana że czujnik źle odczytywał impulsy z tarczy na wale. czyli kypiłem uszczelkę za 70 zeta ps. moje auto to nissan almera n16 1.5 16v 2000r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry1212 Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 witam mam problem, odebrałem moją almerke od blacharza samochód normalnie chodzi pali na dotyk, nic nie szarpie, ale zauważyłem, że przy skrzyni jest wkęcony czujnik położenia wału, ale kable od niego są urwane (miałem kolizje z lewej strony i mozliwe że podczas dzwonu go wyrwało) nie świeci mi rzaden check engine. kilka pytań -czy bez tego czujnika silnik normalnie pracuje?? -czy ten czujnik ma wpływ na "mulenie" silnika?? czy ktoś mógł by mnie pokierować gdzie idzie ta wtyczka od czujnika pacjent to almera 1,5 2003r. benzyna z góry dzieki za każde info pzdr jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zylozbindugi Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 kolego czujnik położenia wału to raczej przy silniku a nie w skrzyni, sprawdź czy masz światło wsteczne, bo jeżeli nic się nie dzieje to raczej nie czujnik wału, a czujnik który włącza światło wsteczne w skrzyni... tak mi sie wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry1212 Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) światło jest. ale ten czujnik jest umieszczony w bloku silnika zaraz nad łapą trzymającą silnik. tak to wygląda (tylko u mnie jest bez kabla) sory za jakość robione kalkulatorem wiem już, że jest to Generator impulsów wału korbowego pytanie za 100pkt. czy moge bez tego jeździć?? nigdzie w sieci nie ma info na ten temat czekam na odp. Edytowane 14 Lutego 2014 przez Jerry1212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zylozbindugi Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Dziwne trochę że nie świeci sie check, ja bym jeździł jak nic się nie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry1212 Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 temat ogarnięty okazało się,że skrzynia nie jest z tego modelu, po prostu ktoś zmienił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi