Gość andrew Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 co ile się wymienia olej w automacie (skrzyni biegów) pozdr. AS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 Dobre pytanie. Podobno jak najrzadziej. Ja w swojej zmienielem pierwszy raz jak miala 70 tys mil. Slyszalem tez aby wogole nie zmieniac. Ale ja na to nie ide. Kolega zmienil olej i za tydzien mu padla. Ja poz mnienie jezdze jzu prawie 2 miesiace i jest dobrze. Nie slizga tak bardzo. Goraco polecam zamonotwac dodatkowy uklad chlodzacy oleju w skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomi Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 ATF w automacie nalezy wymieniac gdy zmieni on barwe z czerwonej na ciemno-brazowa i robi sie to co ok. 30 tys km.Pierwszymi objawami zuzytego ATF`u jest szarpanie podczas zmiany biegow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 ATF w automacie nalezy wymieniac gdy zmieni on barwe z czerwonej na ciemno-brazowa i robi sie to co ok. 30 tys km.Pierwszymi objawami zuzytego ATF`u jest szarpanie podczas zmiany biegow. Najlepsze jest to ze mnie nic nie szarpalo nawet po 70tys mil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 no ja zawsze co 50 tyś staram sie wymieniac :wink: w cvt w zwyklym automacie dodaje sobie 15 tys km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 Ja mialem wymiane po 160,000 km / / / / ale to przy tym jak wkladali mi nowa transmisje 8) p.s. nie z tego powodu siadla... ale tak co 50,000-60,000 powinno sie zmieniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 No to ja w swojej wymieniłem po 50.000 i czuje że jakoś lepiej sie te biegi zmieniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2005 ja mam w swojej 58 tys mil i zaczyna mi szarpac przy zmainie , szczegolnie jak ostro jade , wczesniej chyba tego nie robiła , ale nie jestem pewien , jaki olej najlepeiej wlac ??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Przy mocnej akceleracji maximy zawsze szarpaly przy zmianie z jedynki na dwojke. A co do oleju to najlepszy oczywiscie. A tak na sersjio to wlej DexronIII badz IV One sa najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bistur Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Po co te zbędne dyskusje.Płyn w automatycznej skrzyni biegów wymianiamy zgodnie z zaleceniami producenta czyli co 60.000 km i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Po co te zbędne dyskusje.Płyn w automatycznej skrzyni biegów wymianiamy zgodnie z zaleceniami producenta czyli co 60.000 km i koniec. A moja mowi 60 tys mil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bistur Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Może wersja amerykańska lub starszy model tak ma.Ale w A33 w wersji europejskiej wymieniamy co 60.000 km.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 P10 mam napisane w Serivsówce ze olej w skrzynie nalerzy najpożniej wymienić po 60 tyś km. Jak wiadomo częstrza wymiana zaowocuje z pewnością dłuższą żywotnością tego elementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Może wersja amerykańska lub starszy model tak ma.Ale w A33 w wersji europejskiej wymieniamy co 60.000 km.Pozdrawiam. A jaka masz skrzynie?? czworka?? czy piatka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 czwóreczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 To taka sama jak moja. Dokladnie to samo. Wyglad zewnetrzny inny ale mechanizmy te same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 w ostatnim auto swiecie pisali ze nie powinno sie na maxa przyspieszac , zadnych gwałtownych chamowan ani przyspieszen , al e mi sie akurat wydaje ze moja skrzynia swietnie sie do tego nadaje , moze by załozyc jeszcze cos innego zeby dopomoc chłodnicy na skrzyni biegów ?? mieliscie jakies problemy z automatem od ostrej jazdy ?? , i jerszcze jedno jakis glupi nawyk mam ze jak sie zbilizam do skrzyzowania to bez wciskania chamulca właczam na luz to samo przy ruszaniu załaczam D bez wciskania chamulca , mozna tak robic ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Myslisz o chlodzeniu?? Mam cos takiego. Bardzo latwe w instalacji. Zajelo moze niecala godzine. A co do zmiany biegow to ja nie daje na N tylko na 2 badz 1. zaleznie jak szybko jade. Wtedy mysla ze to manual i jzu zaden civic nie demonstruje swojego silnika na skrzyzowaniu :wink: Skrzynie w maximie mozesz zrabac tylko przez: - wrzucenie na D gdy silnik jest na wysokich obrotach, - za duzo badz niewystarczajaco plynu w przekladni. Aha no i nie dawaj na R badz P gdy samochod jest w ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 ale z D na 2 dajesz bez wcisjkania hamulca ??? podczas jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Tak. Bez hamulca. Tak samo z 2 na 1 i dowrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 oki sprobuje , bo od 1 do D sie fajnie przechodzi szczegolnie na 2 jak obroty do maxa dochodza a samochod juz niezle popier... a dzwik silnika bomba teraz sie pobawie w druga strone tzn.. z redukcja dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 Ha ha. Spodobalo sie. Jasli bylbys zainteresowany specjalnym chlodzeniem plynu w skrzyni daj znac. Mam wszystko dokladnie opisane, tylko tyle ze po angielsku. Ale jak dla ciebie to moge przetlumaczyc. Sa obrazki tak wiec bedzie latwo :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 nie wiem czy jest p[otrzeba ?? przecierz jest chłodnica , teraz niedługo bede wymieniał olej zobacze w jakim jest stanie po 60 tys. mil miałes kiedys problemy z chłodzeniem skrzyni ze załozyłes dodatkowe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 Na szczescie jeszcze nie. Ale przy jezdzie gdzie mielisz biegami oplaca sie. Znaczy oplaca. Nie grzeje sie tak bardzo a co za tym idzie mniej zurzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 To chlodzenie oleju w skrzyni biegów jest oparte na zasadzie chlodzenia powietrzem czy cieczą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi