Gość ConectA Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Witam. mam taki dziwny problem z kostka fabryczna. szukalem w necie schematu kostki od radia i znalazlem. wszystko pieknie. drukuje sobie ide do garazu bo moim celem bylo podlaczenie odrazu kostki iso. wchodze do samochodu siadam do tych kabli i ku mojemu zdziwieniu jest cos nie tak..... schemat powinien wygladac tak.... i wszytko jest ok natomiast u mnie w kostce jest troche pozmieniane.mianowicie: 1- to + po przekręceniu stacyjki (kolor niebieski) 2- u mnie brak kabla ??????a powinien byc kabel masy 3- to zasilanie ciągłe czyli z aku.( kolor czerwony z czrnym paskiem) 4- to podswietlenie czyli po przekreceniu swiateł pojawia się napięcie ( kolorczerwony z niebieskim paskiem) 5- powinno być st. anteną (u mnie tez tego nie ma, ale to mnie az tak nie interesuje) reszta sie zgadza. i tu moje pytanie ??? dlaczego nie ma w kostce fabrycznego kabla masy ??? auto uzytkuje od prawie 3 lat i od poczatku mase biore z anteny ale zastanawia mnie fakt gdzie jest ten kabel ??? i drugie moje pytanie moze tez ktos bedzie znal odpowiedz jak zlikwidowac odglos silnika z nastepujacych urzadzen: CB- plus podlaczony pod plus od inst. radia a minus jest przykrecony do radia. ( poprowadzilem bezposrednia instalacje z akumulatora i ku mojemu zdziwieniu ciagle to samo (( ) Wzmacniacz-podlaczony plus przy akumulatorze minus podpiety pod srube w bagazniku zasila dwa glosniki w tyle( rowniez podczas uruchomionego silnika slychac dzwiek silnika ) BŁAGAM POMOŻCIE !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Pięć minut temu skończyłem podłączać grajka. Jeśli chodzi o podłączenie radia, masę ciągniesz bezpośrednio od akumulatora (tak miałem w micrze) a w sunnym masę pociągnąłem od śrubki, która mocuje deskę rozdzielczą (we wnęce montażowej) i gra gitarra hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ConectA Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 oki no ja mam mase z anteny bo tez idzie ale mnie zastanawia czy fabrycznie nie ma montowanego tego kabla masowego. ale teraz inna sprawa. cos się stało ze podczas uzywania CB radia jak pytam o drogę to słyszę się w tylnich głośnikach które podłączone są do wzmacniacza. czy wina moze byc podłączenia masy do samego radia( podlozylem pod jedna ze srubek na radiu) i co to ma niby byc ??? a wczesniej mialem mase z anteny od radia i nic sie takiego nie dzialo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.