lukas Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 zastanawia mnie jedna rzecz-dlaczego sentra se-r[model 93-94] mająca silnik sr20 taki sam jak sunny gti,robi seryjnie 7.6do 60mph,a sunny nieco lżejszy ma w katalogach 8.3do 60mph?czyżby tak działała szpera w sentrze?czy chodzi o inne przełożenie skrzyni biegów??wszak różnica przy tej samej mocy 142-143km,wynosi 0.7 sekundy[seryjne auta]?? ps,czy w NISSAN KLUBIE ma ktos taką sentrę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toli Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 sunny ma bodajże 8,1 s do 100 , a sentra 7,6 do 96 km/h , taka różnica jest możliwa gdy silnik ledwo ciągnie przy odcince na 2 biegu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 ha,już chyba sie domyśliłemm przeglądając neta wczoraj-sentra odcina dopiero przy 7500obr...więc 100na 2 biegu jest chyba możliwe-sunny chyba ma odcinkę na 6800?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Szpera tez napewno troche pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 jak ma szpere i kreci sie wyzej to nie ma juz sie nad czym zastanawiac. pozdrawiam i czekam na prezentacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 grag prezentacja będzie jak zakupię taką ,a jadę oblukiwać sentre we wtorek lub środę :diabel: :diabel: :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toli Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 A do niedawna fajna Sentra była w moich okolicach na sprzedaż 2,5 Se-R V-Spec :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 No to powodzenia w zakupie, mam nadzieje ze sie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 No to pojedziemy ją obejrzeć Lukasu... Oby tylko prosta była i nie trzeba było trzymać nóg na Flinstona resztę się ogarnie bo jest taka sama jak w sunnym GTI - poza skrzynią i półośkami Ps. zobaczmy czy szybsza jest od takiego zwykłego GTi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 I jak ogledziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 oględziny wykazały totalne padło pod względem blacharskim-a i mechanika do porządnego odgruzowania...dałem spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 moze czerwona byla? z odchodzacym lakierem? smierdzaca w srodku grzybem? tez ja ogladalem samochod to straszne padlo... ale o ile on do niczego sie nie nadawal to wlasciciel spoko (jesli jescze ten sam)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Lawina ,tak nie za bardzo wiem co masz na myśli że właściciel się do czegoś nadawał??? ale to pewnie ta sama sentra,z tym że jak ją oglądałem to grzybem nie jechało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kriczer Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 http://moto.allegro.pl/item792385997_nissan_sentra_se_r_nie_sunny_gti_almera_celica.html Czy to nie jest przypadkiem ta sama sentra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgaz Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Ciekawe co z niej będzie obserwuje ją już od dawna wcześniej krzyczał 3,5 a teraz stopniało do 2,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 to nie ta co widziałem ,tamta z mińska maz.--ta wydaje się wręcz w idealnym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Tylko przebieg monstrualny, nawet jak na SR20 (330kkm). Czyli tyle samo mają wszystkie podzespoły. Stąd może i niska cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 ktoś ją oglądał ?? Fajny wóz torowy można z tego zrobić, to taki sunny GTi ze sztywniejszą budą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 (edytowane) No moglby ktas ja lyknac, szkoda tylko ze przed liftem ale fajny projekcik moglby byc. Edytowane 19 Listopada 2009 przez Wald Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Fajna baza na pojerzdzawkowóz i stosunkowo latwo zdjąć z niej KG Zderzaki z wzmocnieniami to warzą w niej od cholery no i ma jeszcze dowarzniki jak sunny nad maglownicą oraz pod przednim pasem tak więc nowe zderzaki np. wykonane w autoR + wymontowanie dociążników i jakieś 30kg do przodu tak więc mamy prawię masę sunnego ale za to sztywniejszą budę i chyba ciekawszą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DINO P10GT Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Oglądałem tą sentre, myślałem żeby może posłużyła jako dawca do mojej ale powiem krótko: MASAKRA!!! Rdza na progach i nadkolach, w prawym progu taka dziura że można rękę włożyć, drzwi kierowcy wgniecione, opony do wymiany od razu, silnik zalany olejem od góry do dołu, w środku wygląda że chyba górnicy nią jezdzili prosto ze zmiany, fotele aż czarne. Pęknięta przednia szyba, brak oc, no i to chyba tyle ciekawostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 jedyne co to sprawdzić stan wałków oraz skrzyni biegów z napedem tak czy siak bardzo tania sprawa na dawcę do swapowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 ktoś go kupił, właśnie rozmawiałem z sellerem, znowu za 1500 to dobra cena nawet jak do reanimacji auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 nom fajna maszyna pod wydmuszę i pojeżdżawki... Zreanimować, wzmocnić budę, może klatkę i dużo mocy w połączeniu z twardym zawiasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nexxt Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 ktoś go kupił Ha ha to ja :-) Witam wog'le Szanownych. Jako "młody" (stażem na forum, bo wiekiem to już nie aż) przedstawię się tak: samochodów miałem w życiu nieco ponad 20, wszystkie traktowałem raczej użytkowo i beznamiętnie. Miłością pierwszą zapałałem dopiero do przedostatniego, a była to kobyłka z zupełnie innego stada, mianowicie VW T3 91 2100. Spłonął niestety żywym ogniem i znalazłem się w sytuacji bez wyjścia. Aktualna sytuacja finansowa vs oferta rynkowa ograniczyły mój wybór do Wartburga za 1000 pln i Sentry za 1500, postanowiłem więc w myśl zasady "rzuciła cię blondyna, weź brunetkę" kupić Azjatę ;-) Negocjacje ze sprzedającym (bardzo, skądinąd, sympatycznym; pozdrawiam): Ja: Jeździ? On: No, tu ma dziurę i opony nie bardzo, i szyba pęknięta, i... Ja: Ale jeździ? On: Tak, ale ręczny nie działa... i tu ma urwane... Ja: Ale JEŹDZI???!! On: No, jeździ... Ja: To biorę :-) Na kierownicę, którą mi z rąk wyrywało, pomogła wymiana opon, dziury w progach pan blacharz właśnie zalepia, a szybę i inne drobiazgi znajomy mechanik zrobi po niedzieli. Pewnie w czerwcu będzie do wzięcia znowu, chyba, że się przyzwyczaję, ale wtedy to już płomienna miłość ;-)) Ufam, że jeśli będę miał jakiś problem, to pytania zadawać można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi