_Janus_ Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Sekwencja Tomasetto reduktor Alaska Asterik - posiada jeden przycisk włączający jazdę na benzynie lub gazie - czy jest możliwość awaryjnego rozruchu na gazie (nie jestem sknerą, po prostu chciałbym mieć taką możliwość w razie awarii pompy paliwa - już tak jeździłem w jednym z moich aut) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anti2k Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Spróbuj przytrzymać kilka sekund przycisk przełączania gaz/benzyna, centralka powinna wejść w tryb awaryjny i umożliwić rozruch na gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KKK Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Sekwencja Tomasetto ? Tomasetto produkuje reduktory, wielozawory i inne elementy a tu istotne jest jaki masz komputer sterujący, poszukaj w papierach lub wrzuć zdjęcie. U mnie np trzeba przytrzymać przycisk w momencie włączania zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janus_ Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Dzięki za odp. Dzwoniłem do kilku serwisów i dostałem taką samą odpowiedź (chociaż byli i tacy, którzy twierdzili że to niemożliwe). W papierach niewiele mam napisane, ale na mój nos to STAG (200 lub 300) - jak podjadę do gazownika to go wypytam o szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotruś pan Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 tak jak wcześniej koledzy pisali żeby wejść w tryb awaryjny na rozruch gazem musisz przytrzymaś przycisk dopuki przestanie mrygać a potem uruchamiać silnik odpali n gazie dzieki za pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 u mnie od razu po odpaleniu po naciśnięciu on'off przełącza się na LPG od razu... to taki trick odkryty przypadkiem - wolę rozgrzać silnik, nim się przełączy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gabar5 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Cytat z instrukcji obsługi staga: Aby uruchomić samochód od razu na gazie (tryb awaryjny np uszkodzenie pompy paliwa) nalezy przy wyłączonym zapłonie nacisnąć przycisk na centralce i trzymając go włączyć zapłon. Dioda na centralce powinna zaświecić się na stałe. Po wykryciu obrotów silnika sterownik załącza elektrozawory i silnik uruchamia się na gazie. W trybie awaryjnym nie ma moŜliwości przełączenia samochodu na benzynę. Pozgaszeniu silnika tryb awaryjny zostaje wyłączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tfor Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 witajcie, żeby nie produkowac tematów podepnę się do was. A chodzi o to, że w mojej primerce, 2,0 SE z 97 r. mam tomasetto sekwencyjny od jakiś 4 miesięcy. Od jakiegoś miesiąca zauwazyłem większe zuzycie gazu. Wczęnsiej było ok. 8-9 po miescie a na trasie ok 7. teraz mam po miescie od 10,3-12,9. Co to może być? Czy musze jechac na ustawienei ponowne? Nie mam problemu z ruszaniem, jazda itd. trochę jest słabszy przy właczonej klimie, czego przedtem nie było. Ustawianie miałem po ok. 2000 tys. Mam już przejechane na niej ok. 7 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 gdzie tankujesz...? BP/Orlen itp. itd., czy przydrożne "tanie"...? Może zabrudzone filtry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tfor Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 gdzie tankujesz...? BP/Orlen itp. itd., czy przydrożne "tanie"...? Może zabrudzone filtry 4 miechy i juz by się zabrudziło? róznie tankuję, ale często na Jet, wasbruk, BP. Byłem na ustawieniu. Gosciu jak wócił z jazdy wraz zpodłaczonym kompem to powiedział, że jak wyjechał od niego to i tak samo miał ustawienia. Ale chyba kręcił, bo mam przejechane już 170 km i jeszcze pół baku jest. Zobaczę jak wujeżdżę, bo wyjeżdżam zawsze do końca i tankuje na full. Ale juz widać i czuć, ze jazda jest lepsza i przy pełnym obciążeniu: klima, ogrzewanie, dmuchawa, szyba tylna samochó nie słabnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi