Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Ciekawe strony o Car Audio

bort
 Share

Recommended Posts

• 1 year later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Nastepna w angielskim.

www.crutchfield.com

Oj tak. Te goraco polecam. Duzo fajnych gratow maja

• 10 months later...
  • 1 month later...

Naprawde super strona... po prawej stronie macie ramke z zagadnieniami... gosc tlumaczy wszytko naprawde dokladnie i od najbardziej podstawowcyh podstaw ;) (budowa glosnika, zasady jego dzialania)... jest duzo we flashu bardzo czytelnych programikow pomagajacyh w zaprojektowaniu prawidlowo systemu (obliczanie potrzebnych srednic kabli przy roznych ich dlugosciach i mocahc wzmacniaczy, mocy bezpiecznikow itd). POLCEAM !

aha... strona po angielsku... :wink:

http://www.bcae1.com/

Guest DJSzmer

<pozdrawiam> Jestem z nimi! Z nimi wszystkimi na www.n i s s a n z o n e.pl

Edited by DJSzmer

• 3 weeks later...
Guest krzyck

Dla wszystkich zainteresowanych, mam trochę informacji na temat car audio dla początkujących i nie tylko (poradniki, programy do wyliczania obudów, zwrotnic, sygnały testowe). Wszystkich chętnych proszę o maila, to podeślę materiały.

• 10 months later...
Guest Butryn

www.carputerworld.pl

Prawde mowiac to tyle co ruszam z tym ale wkrotce bedzie juz duzo informacji na temat kompow w samochodach, dotykowych monitorkach, itd...

Chce troszke naswietlic temat takiego bajeru w samochodach bo prawda jest taka ze za cene dobrego radia mozna miec monitorek dotykowy wraz z nawigacja, filmami, mp3, itd...

W krotkiej przyszlosci beda tez dostepne monitorki, kompy, czujniki gps, i rozne tego rodzaju gadzety w sklepiku na stronie. Bedzie to sprzedawane z minimalnym zarobkiem a wszystko po to zeby bylo wiekszosc stac na taka zabawe.

Przykladowe ceny to monitor 7" dotykowy za okolo 1100 zl (firmowy) - wydaje sie duzo ale jesli ktos juz ma laptopa to praktycznie za 1100 zeta mozna juz miec fajny sprzet w samochodzie.

Placac $200 za monitor + przesylka + 13 % cla + 22% VAT to mozna latwo przeliczyc ze zarobku praktycznie jest zero.

Narazie mam mnostwo materialow ktore musze wpisac na stronke, ale mysle ze w ciagu miesiaca juz bedzie o czym poczytac.

Zapraszam.

- Butryn

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 4 months later...

wszystko dla laików w temacie audio ( dół strony ), wytłumaczone bardzo przystępnie i zrozumiale http://bluebox.zary.com.pl/moto_info/info_artykuly.htm

poza tym, trochę tuningu i innych info.

A tutaj http://www.dobryton.pl/index.php?option=co...&Itemid=134 wszystko od A do Z

• 2 years later...
Guest caraudiosystem

Jeśli chodzi o nagłośnienie to proponuje odwiedzić stronkę poznańskiej firmy CAR AUDIO SYSTEM

www.caraudiosystem.pl

Jest tam dużo fotek jak można rozbudować audio w autku.

pozdrawiam

Edited by caraudiosystem

• 1 year later...

Cześć Kolego.Chciałbym się dowiedzieć jak podłączyć wzmacniacz i jakie głośniki dobrać żeby to grało jak najlepiej.Mam wzmacniacz HAITAI PA-6300 HEXFET 6CH 300 WATTS THREE-WAY ELECTRONIC X-OVER.

Nie mam pojęcia jak to zgrać wszystko.Jakoś tam gra. Kanał 1/2 podłączyłem pod Tubę,,,,3/4 pod Przednie głośniki a 5/6 pod Tylnie tylko zmostkowałem chyba.Bo kable od głośników razem plus do plusa a na wzmacniaczu 3/4 przód i 5/6 tył.

Jak ktoś ma pojęcie jak to podłączyć to podeślijcie pomysł.