Gość B_E_R_E_K Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 witam mam problem z tulejami wahacza dolnego niedawno wymienialem jakies 10tys temu i znow sa do wymiany :/ Jakiej marki polecacie? co jest najtrwalsze? lub co moze byc przyczyna ze tak szybko sie zuzywaja?? ( tylko nie piszcie ze polskie drogi bo tyle to i ja wiem ) ponad 4 tys km zrobilem po drogach wloskich czeskich i austriackich (glownie autobany) wiec wlasciwie mozna powiedziec ze wytrzymaly tylko 6 tys po polskich dziurach. zastanawiam sie glownie miedzy DELPHI i TRW (dawniej lucas z tego co wiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTI Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 JEsli chodzi o szybkie zuzycie to rzecz prosta jak juz oryginal sie skonczy i zapodasz zamiennika to juz czesto bedziesz po niego siegal,firma Delphi jest tylko dobrze zareklamowana poza tym badziew. Trw robi bardzo dobre czesci kiedys w niebieski pudelkach rozszedł sie na Moog ktory pakuje w niebieskie kartoniki i Trw czerwone. no i teraz Trw Lucas mozesz uklady hamulcowe kupic bo sie polaczyli w tej dziedzinie. Jesli chodzi o przednia tuleje to naprawde zadkosc zeby sie wybila tylnie siadaja ale nawet takie standardowe 4max z I-C sporo pojezdzi pamietaj ze dokreca sie je na opuszczonych kolach i wczesniej pobujaj autem zeby sie dobrze ulozyly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Witam! W moim poprzednim samochodzie (Hyundai Accent) miałem tak po klepnięciu przodem auta. Na początku trzeszczało a potem zaczęło stukać. Została wymieniona tuleja wahacza dolnego. Pomogło na moment i znowu powtórka - trzeszczenie i później stuki. Sam musiałem dojść do tego że pewnie wahacz jest krzywy i on powoduje wyrabianie tulei... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 u mnie sa proste wahcacze bo byly wymieniane kiedys. tulejki wymienilem na trw narazie 6 tys przejechane i jest ok wiec ciekawy jestem ile jeszcze wytrzymaja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość figur Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 ja wymieniam wszystko w zawieszeniu na japońskie zamienniki w dawnej sieci japparts (teraz jc auto) i nie narzekam. na tulejach wahacza dolnego zrobiłem chyba ze 30-40 tys km pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.