Gość Crush Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witam wszystkich , Maxima na Gaz ???? :evil: toz to profanacja tego silnika , nie robcie tego , prosze !!! A teraz tak serio , nie wiem czy to sie oplaca , taka dobra instalacja gazowa bedzie kosztowac około 5-6 tys. zł , wiec nie sadze zeby zwrociło sie to w ciagu roku lub 2 lat , mysle ze to nie ma sensu , a tak jak juz wyzej wspominałem , zakladanie taniej instalacji do takiego silnika to profanacja , a poza tym tak naprawde to ten silnik jest wyjatkowo oszczedny . Pozdrawiam Miximowiczow i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Tak z ciekawości - ile to pali :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Tak z ciekawości - ile to pali :?: ojoj. ale zadales pytanie. Pewiem jestes ze chcesz na nie odpowiedz?? Mnie w zimie wyszlo 21l/100km. Teraz na wiosne sie znacznie polepszylo i pali ok 15l na setke. W lecie bedzie jeszcze lepiej. Z tego co pamietam z tamtego roku to w lecie zarla 12l/100. PS. To jest tylko i wylacznie jazda po miescie. PS 2.Mam bardzo ciezka noge. PS 3. Czas na odlzenie nogi w co szczerze watpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 to fakt przy ciezkiej nodze pali około 14-15 , 21 l to chyba tylko po przerobkach takich jak ma WielkiWac , swoaja droga tez bym takie przerbki chcial Ja jezdze praktycznie tylko po miescie , raz w miesiacu trasa 200km , a po miescie około 700 -800 km , srednio mi wychodzi około 12 l , ale jak jezdze spokojnie to na trasie schodze ponizej 10l . Nisetety pojemnosc robi swoje , ale i tak bede sie upierał ze mało pali . Mam drugie auto z silnikiem 3 l po małym tuningu i po nizej 15l mi srednia nie schodzi , nawet jak sie postaram . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 No oczywiscie ze ten silnik jest oszczedny. Biorac pod uwage jego pojemnosc to jest on jednym z bardziej oszczednych. Porownywalnym z niektorymi dwu-litrowkami przy ciezkiej nodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 nie jestem az takim maniakiem zeby profanowanie auta gazem bylo dla mnie czyms strasznym - toz to maszyna do jezdzenia!! a nie tabernakulum, mialem wczesniej primere 2,0 na gaz i nie narzekalem (szczegolnie po tankowaniu :wink: ), wiec taki czy inny silnik - szczeegolnie przy takim spalaniu... wole komfort jazdy przy mniejszych kosztach, niz silenie sie na bezyne - wole ta roznica chocby przepic nie moja wina ze zupa taka droga u nas!! ........juz dawno mi sie ameryka marzy...... ale kotwica mi sie zachaczyla zbyt gleboko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2005 tu nie chodzi o bycie "az takim maniakiem" , poprostu jak to wyglada - Maxiama na gaz !!! zgroza , jesli nie stac Cie na duzy silnik co duzo pali kupujesz diesla i wszystko gra , masz komfort za niska kase ! szczegolnie nowe dieselki - niemieckie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Podobno ten 1.9TDi jest spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nyska Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Tylko diesel. tanio Panie i na ropę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 przeciez mam diesla i to z moca az 90konikow a do 200KM mu duuuuzo brakuje i z tego powodu chce sie go pozbyc (mozna zasnac) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Diesel w najnowszym wydaniu jest extra pod warunkiem że działa . Z różnych źródeł (np. ASO Forda,Skody)słyszałem że nie wytrzymują pompy wtryskowe na polskiej ropie - a na zachodzie jest wszystko OK. Najlepsze że nawet jak padnie na gwarancji to chcą kase -wciskaja ludziom kit że kupowali z niepewnych źródeł -jak nie masz faktur potwierdzających gdzie kupiłeś to leżysz :!: TERAZ POLSKA ew. DOBRE BO POLSKIE :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nyska Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Trzeba sobie kupić starą dobrą Japońską robotę. Mnie tam nic nie klęka. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Trzeba sobie kupić starą dobrą Japońską robotę.Mnie tam nic nie klęka. Pzdr Tak i doszukiwac sie napisu MADE IN JAPAN a nie MADE BY RENAULT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nyska Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Dokładnie tak Wacu 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Wacu, twoja robiona w japonii??? Wiem ze masz 99 i jestem ciekawy. Bo moja jest 98 i robiona w japonii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Tak. Moja w calosci z Japoni. 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2005 jak sprawdzic czy jest robiona w Japoni ?? na jakich elementach , bo czesc moze buc robiona w japoni a czesc w USA . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2005 jak sprawdzic czy jest robiona w Japoni ??na jakich elementach , bo czesc moze buc robiona w japoni a czesc w USA . pozdrawiam Na dzwiach kierowcy sa tabliczki i na jednej pisze Made In Japan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Wiem ze jeszcze istnieje mozliwosc odczytac tego z numeru identyfikacyjnego samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2005 oki , juto sprawdze bo niechce mi sie isc dzisiaj do garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2005 oki , juto sprawdze bo niechce mi sie isc dzisiaj do garazu Leniuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Made in Japan to zauwazylem ze pisze na oponach i na chlodnicy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Made in Japan to zauwazylem ze pisze na oponach i na chlodnicy :wink: no wystarczy ze na chlodnicy masz napisane ze z japoni. ale dla pewnosci zobacz na naklejce informacyjnej na slupku przy drzwiach od kierowcy a jak nie to pod maska szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 wies ze tyle juz pucowalem to auto a nigdy niezwrocilem na naklejke na slupku..............musze popatrzec i sprawdzic czy pisze Japan czy China :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 albo jakies france Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi