Gość Muchomor Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Właśnie wróciłem z warsztatu gzie dowiedziałem się,że będą musieli pogrzebać mi w silniku.Od pewnego czasu słyszałem dziwne obce dźwięki wydobywające się spod maski no i okazuje się,że prawdopodobnie coś z rozrządem.Oczywiście nie wiadomo c szlag trafił ale jest nie wesoło.Zeby było śmieszniej to mam przejechane dopiero 93tyś.(almera n15).Czy komuś kiedyś również poszło przy rozrządzie?Piszcie bo jestem ciekaw. Jest jeszcze inny obiaw(poruszany już na forum).Po zapaleniu zimnego silnika klekocze przez 2-3 sek.Wydaje mi się,że właśnie z rejonu paska.ozdrowionka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Właśnie wróciłem z warsztatu gzie dowiedziałem się,że będą musieli pogrzebać mi w silniku.Od pewnego czasu słyszałem dziwne obce dźwięki wydobywające się spod maski no i okazuje się,że prawdopodobnie coś z rozrządem.Oczywiście nie wiadomo c szlag trafił ale jest nie wesoło.Zeby było śmieszniej to mam przejechane dopiero 93tyś.(almera n15).Czy komuś kiedyś również poszło przy rozrządzie?Piszcie bo jestem ciekaw. Jest to przykre, ale doświadczenie uczy, że czasem przed setką rozrząd domaga się wymiany. To rzadkie przypadki, ale się zdarzają Ustal czy to napewno rozrząd i jeśli tak, nie oszczędzaj. Jest jeszcze inny obiaw(poruszany już na forum).Po zapaleniu zimnego silnika klekocze przez 2-3 sek. Automatyczna regulacja luzów zaworowych. Nie słyszałeś tego wcześniej? Wydaje mi się,że właśnie z rejonu paska. Tam nie ma paska, tam jest łańcuszek P.S. Jak tam "mój" zderzaczek? pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Muchomor Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Cześć!!!wiem,że łańcuszek.Tak mi się napisało.Zderzaczek za 2-3tygodnie powinien być założony.Ale zmartwili mnie w warsztacie bo jak będzie trzeba pójść w grubsze kozty to leżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość n15_krk Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Hej, Mi lancuch z napinaczem wymienili na gwarancji po 50 tys km :shock: powodem byla glosna praca, szczegolnie na zimnym motorze.. Jezeli bedziesz musial rozrzad zmieniac to ja proponuje wszystkie czesci ori, drogie ale pewne pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Muchomor Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 dzieki z apocieszenie.... ale gdyby co to zamienniki faktycznie nie wchodzą w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 dzieki z apocieszenie.... ale gdyby co to zamienniki faktycznie nie wchodzą w grę Tak na marginesie. Nie daj się wciągnąć w kopletowany rozrząd, tylko bierz komplet naprawczy: łańcuszek, kółka zębate, ślizgi, napinacz i co tam jeszcze potrzeba, ale w komplecie. Np. same kółka zębate są niedostępne w ogóle! pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Muchomor Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 ok.dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zestaw to pieniądze rzędu 500-600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markol2 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Miałem to samo przy 130tyś, chcieli mi w warsztacie całość wymienić, a wystarczyło że sam wymieniłem napinacz górnego łańcucha (ok110zł + 30 min roboty), sprawdź sobie napinacz, ja miałem wżery na głębokość ok 3mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldemas1 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Podepnę sie z zapytaniem gdzie można dostać namiar na kompletny rozrząd adres sklepów w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi