Gość Toshiro Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 TO skandal żeby w takiej marce jak NISSAN zdażało się cos takiego jak to . Jakieś dwa tygodnie temu sprzątałem autko i przesunołem fotel pasażera do tyłu żeby odkurzć. Za parę chwil wjeżdzałem do garażu i patrzę a kontrolka od Poduszek sie świeci. Zatem nie do garażu a do serwisu jadę. Wchodzę mówie co się stało a Pan mi odpowiada to normalne w tym samochodzie . wysłał gościa on pogmerał chwilę w kostce pod fotelem zresetował komputer w autku . już. A dziś to samo . :twisted: Może ma ktos patent na to ,Czy tylko moja taka fekerna :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Muchomor Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 To faktycznie normalne w tym samochodzie.W Almerze moich rodzicó wymienili z tego powodu na gwarancji cały moduł komputera.Nie mogli tego usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Toshiro Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 No to mnie nie pocieszyłeś a zatem jutro znowu do nich pojadę :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Muchomor Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 no niestety.przykro mi.Myślałem,że to był przypadek ale widzę,że nie.U moich rodziców był poprostu walnięty komputer a nie łączenia kostek więc może to coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tenzyd Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Ja u siebie przesówam też głównie przy odkurzaniu ale pierwsze słysze by coś takiego się działo u mnie nic takiego się nie zdarzyło i mam nadzieje ze się nie zdarzy teraz dużo ostrożniej będe ten fotel przesówał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość googl Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Mnie się to jeszcze nie przytrafiło (jak na razie). co prawda samochód często do myjni wstawiam a tam chlopaki raczej mało delikatnie się obchodzą z fotelami. Ciekawe :-k aż sam tam dzisiaj pogrzebie.......gwarancja mi sie konczy w maju więc wole teraz sprowokowac coś co sie może stać np. za 3 miechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cytawa Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Witam , może tez dożuce kamyk do ogródka. przesówałem i nawet wyjmowałem fotele z samochodu , ale nalezy miec jedno na uwadze w tym czasie nie wolno ruszać kluczykami ( włączać napięcia ) komputer zakoduje błąd poduszek i kłopot gotowy - nalezy jechać na stację i wykasować błąd komputera . A co się dzieje - na 99% jest uszkodzona wtyczka pod siedzeniem a na dodatek nie można kupiś jej osobno tylko z całą instalacją , chociaż u ludzi parających się airbeg można coś takiego dostać Wtyczka jest o tyle wredna że jak jest pęknięta lub żle zapięta to robi zwarcie aby nie wybuchła poduszka powietrzna ( chodzi o to żeby nie było impulsu na żarnik w materiałe wybuchowym czytaj iskry przez pomyłke ) i wtedy wchodzi cały czas w błąd uszkodzenia poduszki powietrznej na komputerze w serwisie powiedzą która jest uszkodzona i tam na wtyczce należy szukać błędu , ale tylko przy wyłączonym zapłonie i wyjętych kluczykach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paweł ~~ Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 dobrze mówisz to bardzo czułe urządzenia tak samo jak nie można ruszac sesnsorem na zapłonie bo wtedy bum.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Toshiro Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 To wszystko prawda tylko tytle to i ja wiem że przy zapłonie ale nie jak klucze leża na dachu. Nic jadę jutro do ASO to się wywiem i dam znać co jest :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Ja nie mam takich problemów, chodziaż sprzątam auto regularnie. Może to zasługa tego, że moja jest jeszcze z przed liftu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Toshiro Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 To racja w starszej a miałem taką przez jakiś czas nic się nie działo takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radek32 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Jak już mowimy co jest normalne a co nie w Almerze to normalne jest Parowanie lamp , branie oleju 1.8 głośna praca klimatyzacji, korozja tylnej klapy, padanie solnika tylnej wycieraczki itd........ Powiem jedno mam Almere 1.8 od sierpnia 2003 i do dokumentacji napraw założyłem już teczkę. Nissan jest to wielka kiszka. To jest mój pierwszy i ostatni nissan. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Muchomor Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 To przykre co piszesz.Szkoda,że niemiałeś okazji posiadać Nissana jeszcze z lat 90 i wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegorz568 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 no niestety.przykro mi.Myślałem,że to był przypadek ale widzę,że nie.U moich rodziców był poprostu walnięty komputer a nie łączenia kostek więc może to coś innego Przeczytalem tą wypowiedz i zainteresowała mnie o tyle, że być może też mam walnięty sterpwnik srs ale niestety ASO nie kwapi się jakoś ze 100% diagnozą i zwodzą mnie od 2 tygodni :kosci: . Daj, jeśli możesz Zn gdzie naprawialeś autko i jak doszlo do wymiany sterownika. Pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 To nie steownik - tylko niełączy Ci kostka pod fotelem. popatrz bo do 2 kostek lecą 3 kabelki z róznych stron - napinacz i poducha jak przesuwasz fotelem czasem te kable się napinają w różnych kierunkach i rozłączają - jedno rozłaczenie wystarczy by sterownik zgłosił błąd serwisowy. Niw trzeba jechać do ASO - reset niektórych błędów możesz wykonać sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi