Guest lewin Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 To mój pierwszy post także pozwolę się przywitać: "Witajcie!" Kupiłem używanego Nissana Primere P12 i na dzień dobry wywaliło bezpiecznik. Nie mam świateł postojowych, świateł przeciwmgielnych oraz podświetlenia zegarów (kokpitu). Wymieniłem już bezpiecznik i po trzecim odpaleniu samochodu znowu brak świateł oraz podświetlenia kokpitu. Ktoś już spotkał się z takim przypadkiem? Bezpiecznik wsadziłem mocniejszy (z 10 na 20). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest maciej-a Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 To nie jest wyjście. Popalisz sobie instalację. Możliwe ze gdzieś masz przebicie lub przetarty kabel. Polecam jednak wizyte u elektryka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Janusz_ Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 Tjaaaa widać elektryka rodem z Francji heh. lewin na dzień dobry masz odemnie wielką naganę za wsadzanie większego bezpiecznika - TAK SIĘ NIE NAPRAWIA, to powoduje tylko jeszcze większe uszkodzenia.Nochyba, że poprzedni właśniciel nie miał odpowiedniego bezpiecznika i wsadził pierwszy lepszy. Zobacz jaki ma być i taki wstaw. W mojej opinii 10A na podświetlanie dechy postojówki i halogeny to trochę za mało. A co do wywalania to powiedz mi w którym momencie Ci wywala czy po załączeniu postojówek? Bo jeśli tak to szukałbym przyczyny przy nich - pewnie dostała się wilgoś i styki sobie podśniedziały mocno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest radkow Posted June 24, 2008 Share Posted June 24, 2008 Ja mialem problem z zarowka oswietlenia tablicy rejestracyjnej, bo sobie mrugala i palila bezpiecznik, wymienilem zarowke i jak reka odjal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lewin Posted June 24, 2008 Share Posted June 24, 2008 Tjaaaa widać elektryka rodem z Francji heh.lewin na dzień dobry masz odemnie wielką naganę za wsadzanie większego bezpiecznika - TAK SIĘ NIE NAPRAWIA, to powoduje tylko jeszcze większe uszkodzenia.Nochyba, że poprzedni właśniciel nie miał odpowiedniego bezpiecznika i wsadził pierwszy lepszy. Zobacz jaki ma być i taki wstaw. W mojej opinii 10A na podświetlanie dechy postojówki i halogeny to trochę za mało. A co do wywalania to powiedz mi w którym momencie Ci wywala czy po załączeniu postojówek? Bo jeśli tak to szukałbym przyczyny przy nich - pewnie dostała się wilgoś i styki sobie podśniedziały mocno. Witaj Janusz_lublin! Dzięki za konstruktywną odpowiedź. Bezpiecznik wywaliło mi gdy odpalałem silnik. Auto jest już u elektryka i od dzisiaj się on z nim siłuje. Jak będę znał rozwiązanie to oczywiście napisze o tym w wątku.. Stawiam na przetarty kabel.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_flori Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 a radyjko to fabryczne jest, czy wymienione na "bardziej rasowe"? Stawiałbym też na bardzo trywialny i popularny defekt tych aut - kiepska masa na tylnych lampach - była już nieraz przyczyną różnych dziwnych kłopotów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.