Gość dwazerogt Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 mam pytanie takie jak w temacie, gdyby dorwać taką primere 4x4 czy dałoby się tam wsadzić ten silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 układ przeniesienia napędu by Ci nie wytrzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 tak da się ale pod warunkiem że miała ona na wstępie silnik 2.0 co do napędu to nie radził bym na nim ostro ruszać i kręcić bączków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwazerogt Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 może pytanie głupie ale czy sunny/pulsar gti-r ma taką samą płytę podłogową co p10, chodzi mi o przełożenie napędu 4x4 do p10 no i silnika. Powiedzmy, że mam okazję kupić tanio rozbitego anglika i bardzo mnie to intersuje. Druga sprawa to do jakich sr20det (z których modeli aut) pasuje skrzynia z p10gt. Szczerze mówiąc szukałem po necie ale primer gti-r jest niewiele, przydałaby sie jakaś w polsce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Niestety swap napędu z gti-r do primery to nie taka prosta sprawa... skrzynia owszem podejdzie ale cała reszta (wał, półosie) to już raczej custom... Co do Twojego pytania o płytę to jest ona inna... (jak sama nazwa mówi - N14 i P10)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 mikey_one, wydaje mi sie, ze nazwa nie ma duzo do rzeczy. Przykladem jest Octavia i Golf 4.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Primery 4x4 były tylko 1,6 A nie wychodziły z 2.0? Jakieś pół roku temu widziałem na allegro P10 GT z SR20 i napędem 4x4. Bądź co bądź tak pisał sprzedawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 z 1.6 to sunny wychodzily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Primery 4x4 były tylko 1,6, wiec rzeźba straszna. Mysle ze taniej bys kupil GTiR-a primery 4x4 były 2.0 a z 1.6 to sunny 4x4 były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwazerogt Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 to jeszcze powtórze pytanie co z tą skrzynią z p10gt, do których turbo podejdzie bez żadnych przeróbek? Tak poza tym to powiem Wam, że silnik z całym osprzętem na ebayu z gti-r kosztuje ok 2tys dolarów, a primer 4x4 jest dosyc sporo w Skandynawi. Myślę, że taki projekt wyszedłby całkiem niedrogo, a że p10 podoba mi się jak żadne inne auto:) to musze coś z nią pokombinować. Taka 4x4 na pewno dawałaby radę ale jeśli to okaże się niemożliwe to chciałbym wsadzić jakiś seryjny z turbo tylko, który żeby podeszła skrzynia i reszta bez żadnego rzeźbienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Słuchaj jeśli skrzynia jest od SR porzecznego (primera 4x4 SR20) to do innego poprzecznego (sunny GTiR) będzie pasować. Nie wiem natomiast jak z łapami silnika (sunny vs primera), obawiam się, że aby to wszystko grało to może być tak jak ze swapem napędu z GTiR - custom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość autor Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Wrzuciłem to do N15 i N16 a teraz wrzucam do N14 więc z całą stanowczością: tak da się Pasi zarówno z 4wd jak i fwd. Jak szukasz motorowni to będą takie za jakieś 1,5 miecha we Lublinie do odebrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi