Gość Gonzo Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Szczególnie chciałbym podziękować za błyskawicznie udzieloną pomoc koledze tolo74 i koledze pyrus Jesteście moi drodzy wspaniali, ja też was kocham. Życze wiele radości i szcześcia w rozwiązywaniu dalszych problemów. Z wyrazami szacunku Grzegorz Kozłowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sebuch80 Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 gonzo!ja kupiłem przepływke w aso za 390 pln. -oryginał boscha dzwoniąc do serwisu bosch pani zaproponowala mi ta czesc za 850 zł. i nie mogłem skorzystac z mozliwosci oddania starej w rozliczeniu!na necie takie przepływki widziałem za 250-300 zł-nowe!!!nie wiem jak to mozliwe :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sleepyhead Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Wymieniałem przepływkę na wiosnę razem z Tersem w Intercarie w Łodzi. Oddaliśmy stare i dostaliśmy za 280 zł "nowe" po regenereacji. Jak na razie sprawują się dobrze. Ja miałem na starej 95KM, po wymianie na regenerowaną 108KM, Teres jak dobrze pamiętam 96KM, a na nowej chyba 112KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość djbit Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Wychodzi na to ,że nie masz oddzielnego czujnika temperatury.Komputer może pobierać sygnał tylko z przeplywki i na podstawie wychłodzenia drutu grzejnego oblicza tem. powietrza.Na tej samej zasadzie oblicza ilość powietrza zassanego przez silnik. Chłopaki, ja mam taki problem, że auto mi strasznie muli jak nie jest rozgrzane (może wina ze jak jest zimne jedzie na benzynie, a później jak się rozgrzeje przełącza się na gaz) Ale tutaj koło zegara temperatura mi wariuje i w lato pokazywało mi -3 stopnie Celsiusza. Wyczytałem tu, że temperaturę może pobierać z przepływomierza. Czy to może być walnięty przepływomierz, że auto się tak zachowuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 ciekawa teoria z miernikiem temperatury powietrza w przepływomierzu. Generalnie przepływomierz to czujnik masy powietrza, sam nie wiem czy może on mierzyć temp powietrza (jak miało to miejsce w moim wczesniejszym Fordzie ale tam byl specjalnie czujnik temp zasysanego powietrza) ale gdzie sna forum wyczytalem ze czujnik temp jest w innym miejscu. [ Dodano: Pią 31 Paź, 2008 10:34 ] Gonzo - bez obrazy, ale sam zastosowałbym się w Twoim przypadku do tego co napisałem. Słyszałem ze lepiej zakupic oryginal niz podróbke z dwoch powodów: 1. jest pewny 2. nie psuje sie (podobno) podrobka tak szybko jak oryginal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi