Noar Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witam. Mam pytanie w sprawie osłony silnika. Z ile elementów się składa? Na allegro w są trzy rodzaje do P11 i każdy twierdzi, że to jest osłona kompletna (3,4 lub 5 elementów). Jak to wygląda w waszych autach? Dodam, że mam silnik 1.6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitko Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 U mnie są 3 osłony - 2 poziome po obu stronach belki na której leży silnik + 1 boczna z prwej strony(pionowa) osłaniająca koła pasowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thhor Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zakładałem do siebie nowe osłony P11 2.0 TD . U mnie jest w sumie 5 szt. 1- taka długa wąska pod chłodnicą 2- lewa strona silnika 3-prawa strona silnika (skrzynia) 4- lewa strona przy nadkolu i zasłania dół (troche) paski klinowe. 5- prawa strona przy nadkolu i zasłana trochę skrzynię Ale po założeniu wszystkich i tak silnik jest odkryty , ogólnie nie ma takiej osłony żeby przykryła cały silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 U mnie jest jeszcze ta osłona pod chłodnicą. Chce kupić chociaż tą część która osłania paski klinowe i alternator. Całą maskę mam przez to zapaskudzoną. Ale po co mam wydawać 200zł na 5 elementów skoro mogę kupić 3 za 100zł. Proszę o sprawdzenie jak ktoś ma Primerę P11 z silnikiem 1.6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stanko Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Mam pourywane wszystkie te osłony pod silnikiem i potrzebuje kupić i je założyć, ale faktycznie ciężko będzie je dobrać. czy do mojego lifta beda pasować osłony z rocznika 96-00? np takie: Aukcja Pozdr. [ Dodano: Pią 27 Mar, 2009 09:36 ] Nie żebym się narzucał ale czy któryś z klubowiczy posiadający primere p11.144 lub najlepiej Wp11.144 mógłby zerknąć pod spód auta i zobaczyć z ilu części składają się jego osłony silnika? Bardzo bardzo by to pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EzE Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Mam P11 1.6 16V . U siebie mam 5 osłon też mam poszarpaną - PRAWĄ stronę(pasażera) przy nadkolu która zasłania dół (trochę) ALTERNATOR i paski klinowe porwałem ją z rok temu w zimie.... Ostatnio zainwestowałem w (paski 4 tyg temu) i alternator-250zł(tydz temu). Szkoda wywalać by było ponownie kasę... więc też muszę taką kupić... dodatkowo syfi się pod machą.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.