Guest GrzegorzS67 Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Witam wszystkich jestem mozna tak powiedzieć nowym użytkownikiem nissana mam PRIMERĘ Z 1995 R 1.6 16 v LX sprowadzonego rok temu z niemiec. Mam duży problem z jego immobilajzerem, czasem działa ale częściej muszę kombinować ponieważ raz odblokowuje zapłon ale nia otwiera drzwi, innym razem otwiera je ale nie odblokowuje zapłonu a jesze czasem wogóle nie reaguje. Dodam że wymieniałe już dwa razy baterie w pilocie i nic. Natomiast drugi pilot wogóle nie działa. Mieszkam w krakowie i jeśli ktoś ma jakies doświadczenia to proszę o pomoc. Immobilajzer prawdopodobnie jest firmy Lukas ale nie mam pewności natomiast piloty są na pewno tej firmy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 zapewne masz pilota lucas 3txa - to nie znaczy ze on ma co kolwiek wspolnego z immobiliserem. W samochodach z 1995 roku immobiliser powinien byc juz w kluczyku. Kluczyk powinien byc grubszy i miec czerwoną pestke w ktorej jest immo. Jesli masz tylko taki cieniutki plaski kluczyk to co innego. Sprawdz to bo to wazne do dalszych rozwazan na ten temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GrzegorzS67 Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Zgadza się mam tego pilota lukas 3txa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek Posted June 27, 2008 Share Posted June 27, 2008 a w kluczyku masz pestke? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GrzegorzS67 Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 nie, kluczyk jest jednolity i sobno jest pilot do immo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 no to niestety u mnie jest inaczej, mimo ze pilota mam takiego samego - tak czy inaczej, obok lewej nogi w boczku masz zamontowany audiolink - sterownik od immobilisera - zajrzyj do niego czy nie jest zalany, nie zaśniedziały końcówki itd - przynajmniej tam jest u mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GrzegorzS67 Posted July 3, 2008 Share Posted July 3, 2008 Dzięki!! Już Czyściłem styki spirytusem i nic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek Posted July 3, 2008 Share Posted July 3, 2008 Widzisz, ja wymienilem ECU wraz Audiolinkiem i pestka kluczyka i immo raz dzialal raz nie dzialal, myslalem ze to wina petli, probowalem coraz blizej przystawiac transponder z kluczyka ale to nic nie dawalo, czasem sie stykał ze stacyjka i nie widziało immo, a czasem miałem go w drugiej rece i go widziało. Bo wielu bojach okazało sie ze winny był inny Audiolink - założyłęm stary i wprogramowałem kluczyki z komputera i śmiga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GrzegorzS67 Posted July 3, 2008 Share Posted July 3, 2008 Dzięki . Mam tylko pytanko jak go programowałeś to z PC czy jakimś kodem. Szczerze mówiąc nigdy nie miałem do czynienia z czymś takim a nie mam oryginalnej instrukcji do niego zwłaszcza do immo. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 trzeba sie wpiac jakims komputerem diagnostycznym Consultem, lub czyms co udaje Consulta (np. Launch) wiekszosc firm ktore zajmuja sie diagnostyka silnikow maja cos takiego, i jest tam funkcja do wprogramowywania kluczyków. Wkladasz kluczyk z byle jakim kodem do byle jakiego samochodu i komputer zapamieta kod kluczyka i bedzie z nim dzialal. W nowszych autach nie da sie tak latwo zsynchronizowac Audio linka z ECU - tam trzeba to robic juz trudniej, np. w P11.144 juz tak nie zdzialasz, w pozniejszych P11 tez nie, ale w naszych starych trupkach bez problemowo idzie. Wprogramowanie klucza programuje wszystko - klucz, audiolinka i ecu i jest z głowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GrzegorzS67 Posted July 6, 2008 Share Posted July 6, 2008 Dzięki za radę sprubuję tak zrobić! Może być ten sam kluczyk co mam, tzn. osobno kluczyk osobno pilot do immo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts