Gość mezo Opublikowano 30 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2005 Siemanko! Dziś podniosłem drzwi na zawiasach, i wszytsko jest oki. Można też wymienić trzpienie na nowe, ja jednak niemiałem takiej możliwości, więc podłożylem podkładki zarówno na górnych jak i dolnych zawiasach. Niechwale się, że mam teraz wszystko okej. Problem pozostał inny. Podczas jazdy po wybojach, słychać było latające drzwi, ale gdy jest już okej pozostał chałas w zamku. Coś tam lata czy coś. Jeśli ma ktoś jakąś recepte, to niech śmiało pisze. Pozdrawiam świat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 30 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2005 ja podkladalem podkladki ponad rok temu i u mnie sie sprawdzily.... a co do luzów to mozna je usunąc poprzez regulacje zamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 30 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2005 I to naprawdę wszystko? Wystarczą podkładki ??? :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mezo Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 jak mowie piomal, mi wystarczyly i jestem zadowolony, ale dzwoni mi cos w zamku, bo same drzwi zamykaja sie od dmuchniecia. Wezme sie za zamek w przyszlym tygodniu. pozdrawiam świat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość profes Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 A co zrobić z klamkami, które po otwarciu drzwi nie wracają na swoje miejsce? Czy da się kupić takie same sprężynki jak ta pod klamką? Kombinował coś ktoś jakoś? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mezo Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 mi to sie robilo tylko zima,ale pryslem CX-80 to srodek ala WD40 ale do odmrazania smarowania i czyszcvzenia i naprawy, z warstwa teflonowa, i pszestalo sie tak robic;] pozdro 600 ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 Tak, klamki wystarczy nasmarować. Mnie nie wracały, czymś tam popsikałem i jest OK. A co do zawiasów - spróbuję jak się zrobi cieplej, może rzeczywiście pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 swoznie na bank!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaDziesiątka Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 W mioch drzwiach są tulejki rozprężne, więc zrobiłem eksperyment i od góry wbiłem stożkowe, dopasowane trzpienie stalowe, co by rozprężyły "zmęczone tulejki" i dopasowały je do otworów w zawiasach. Po tym zabiegu drzwi powróciły do sztywności sprzed lat. Po małej regulacji zamkiem i nasmarowaniu zawiasów drzwi zamykają się od lekiego pchnięcia z zewnątrz i od małego pociągnięcia od wewnątrz. Polecam ten bardzo tani i skuteczny zabieg. Uwaga stożki wbić w tuleje odtłuszczone. Pojeździć parę dni i dopiero całość nasmarować. Kilkudniowa korozja idealnie zespoli trzpień z tuleją i na lata pozbędziemy się luźnych drzwi w naszych nissankach. Jeśli się nawet sytuacja powtórzy wystarczy dobić wystające trzpienie. Pozdrawiam wszystkich i życzę pozytywnych efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 W mioch drzwiach są tulejki rozprężne, więc zrobiłem eksperyment i od góry wbiłem stożkowe, dopasowane trzpienie stalowe, co by rozprężyły "zmęczone tulejki" i dopasowały je do otworów w zawiasach. A skąd, że się tak zapytam naiwnie, bierze się takie coś i jak to wygląda? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 wlasnie kadiesiątka wyjasnij jasniej co zrobiles z tymi drzwiami bo jakos tego nie trybie :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaDziesiątka Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Nie wiem czy uda mi się pokazać to na fotce. :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaDziesiątka Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no...Drzwi&nxt=0 Jednak to nie takie proste. Proszę o ewentualne wskazówki jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 zatrybilem :!: 8) nierozumialem o czym piszesz bo ja mam swoznie pelne stalowe... i u mnie twój patent nie wypali chociaz zwykle podkladki uspokoily mi narazie drzwi od kilkunastu miesiecy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 A co zrobić z klamkami, które po otwarciu drzwi nie wracają na swoje miejsce? Czy da się kupić takie same sprężynki jak ta pod klamką? Kombinował coś ktoś jakoś? pozdrawiam! mi klamka raz z tylu u ojca w mercu nie odbijala i w czasie jady jak nie odbila ,to drzwi sie otwieraly trzeba bylo recznie poreawiac ,az w konicu sprezynk wymieniono :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaDziesiątka Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Wklejam zdjęcia, których już nie ma pod adresem podanym powyżej. Przed wbiciem trzpienia Po wbiciu trzpienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi