Gość CichyBart Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Witam Wczoraj wymieniłem tłumik środkowy i końcowy... niestety nie słychać teraz dopalania się LPG w wydechu w czasie jazdy - na dziś jestem umówiony z gazownikiem, który ma tak wyregulować, żeby nie "prykał"... (sekwencja...). ps: Czy jest to możliwe? Nie wiem, czy hamować silnikiem, czy się oduczyć tego dobrego nawyku... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 CichyBart, pisałem Ci parę postów temu, że gazownik musi ci wyregulować mapę podczas jazdy bo inaczej będzie dopalało gaz w tłumikach. Zanim wymienisz pół auta warto pojechać na regulacje. Mój wydech ma 11 lat i nie widzę powodu żeby go wymieniać. Cd hamowania silnikiem to w czym problem? Jeździłem z gazowcem na II i III - 5000tys. obrotów - odpuszczałem gaz - pyka - regulował dalej. Po pół godzinie wszystko jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 To masz dobrego gazownika - mój powiedział, że się nic nie da zrobić, bo mapa jest ok, mieszanka ok i twierdzi, że prykać będzie, gdyż komputer pokazuje jakiś czas w czasie puszczenia nogi z gazu.. wydech musiałem wymienić - już brzęczał metal o metal... chybba muszę zmienić gazownika w takim razie... ;/ dziś podjadę do innego i zobaczymy, co powie. ps: ten mój gazownik chce zmieniać komputer na agnis chyba, który ma w ustawieniach odłącznenie gazu poniżej jakiejś wartości milisekund... Pozdrawiam [ Dodano: Pią 04 Lip, 2008 13:31 ] do tego mówi, że czasy podawane przez komputer do albo 1,5ms albo 0,5ms, a te wtryski nie obsłużą takich czasów i stąd tak jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 CichyBart, a to co masz to sekwencja? jak to prykanie niby słychać? kiedy? mam brc seq24 i nie zauwazyłem nic takiego? ale po 11 latach umarł tłumik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 U mnie podczas puszczenia pedału gazu również nie dochodzi do pełnego cut-off. Czas wtrysków benzynowych schodzi wówczas do 0,5 ms, ale nie do 0. Sterownik LPG przelicza ten czas na czas wtrysków gazowych i wychodzi mu np 0,75 ms. Ale że moje wtryski gazowe mają minimalny czas otwarcia 2,5 ms, więc dla 0,5 ms czy 1 ms na benzynie będzie odpowiadało 2,5 ms na gazie. Żółte Valteki mają min czas otwarcia 2,6 ms. Tak czy inaczej z tym prykaniem to dziwna sprawa, ja nic takiego nie słyszę. A mój ojciec mówi że u niego też mu robi bum-bum I nie wiemy co na to wpływa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 szynszyl: dokładnie tak samo, jak u Maras'a. Maras:jaką masz Ty i Twój ojciec instalkę? (generacja i nazwa sterownika). Pozdrawiam [ Dodano: Pon 14 Lip, 2008 22:49 ] Gazownik chce przerzucić komputer na Agis (w plastikowej obudowie), rozwiercić dysze i wrzucić czerwone valteki. Wszystko za free. Agis ma więcej opcji podobno i możliwość wyłączenia podawania gazu przy mniejszym czasie niż... (i tu się ustawia czas). Dziś prowizorycznie przez przejściówkę podłączyli mi - 0 mocy, za pierwszym razem nissanik umarł... taki słaby... dlatego chcą rozwiercać. Chyba jestem zdecydowany tylko obawa, czy nie wzrośnie mi spalanie...? Pozdrawiam [ Dodano: Nie 28 Wrz, 2008 22:01 ] instalacja przełożona na Agis... śmiga Byłem nad morzem i sprawuje się świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.