Gość tibia Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Pomozcie mi, bo w technicznej obsludze samochodow jestem calkiem zielona, a zaufane osoby na urlopach... wsiadlam dzis do mojej micry-przekrecilam kluczyk do tego polozenie, w ktorym wlaczaja sie kontrolki-zaswiecilo sie, ok. po chwili przekrecilam jak do odpalenia -nic....... totalna cisza. kontrolki zgasly. i tak 4 razy, mimo wyjecie takze kluczyka i ponownej proby... jakies propozycje? :zly: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Może akumulator zdechł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tibia Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 nie mam pojecia, co to moze byc-naprawde jestem zielona w kwestii napraw a nie moge podjechac do mechanika i to moj najwiekszy bol teraz :029: sa jakies inne objawy rozladowanego akumulatora? cos w stylu ze swiatla nie swieca...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Objawy są takie, że auto nie chce odpalić A długo micra stała nieużywana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tibia Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 tydzien. fakt, ze stoi na parkingu i duzo lalo w tym tygodniu, ale nie wiem, czy to moglo az tak zaszkodzic.. czy srednio zarientowany w mechanice facet pozna, czy to akulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Powinien poznać Naładuj akumulator, albo spróbuj odpalić na kable i wszystko będzie jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 a może któraś z klem na akumulatorze nie jest dokręcona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Jakby akumulator był rozładowany, to lampki wougle by nie świeciły. Jeżeli świecą to oznacza że jest jakiś prąd i by próbował rozrusznik zakręcić, ale jest cisza. Mogło coś się w rozruszniku porobić. Najlepiej by przydał się ktoś kumaty na miejscu. A na pych nie szło odpalić ? Już miałem parę razy u siebie sytuację że akumulator był rozładowany, ale zawsze coś próbował pokręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Ale czy naprawdę nie łatwiej jest zacząć od rzeczy prostych, a później ewentualnie szukać dalszych usterek? U mnie jak auto stało +/- 2 tygodnie to kontrolki się jeszcze zapalały, ale rozrusznik nawet nie dawał oznak życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tibia Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 samochod postal 10 godzin-wsiadlam-wkladam kluczyk-przekrecam troche-zapalaja sie kontrolki. Dokrecam do konca-przez doslownie sekunde bylo slychac rozrusznik-i potem od razu cisza.. rano najpierw wlaczylam swiatla, potem dopiero chcialam odpalic, wiec moze na swiatla zuzyla sie resztka akumulatora...? dalsza diagnostyka musi poczekac-klemy ew. moge sprawdzic sama ale czy one moga sie same poluzowac, skoro tydzien temu wszystko bylo ok...? dziekuje za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Jeśli wiesz jak dolać wody do akumulatora, to kup destylowaną i dolej (o ile jest do czego). Potem skombinuj kogoś kto ma auto niedaleko i ma kable rozruchowe i odpal i zrób jakieś 10-20km (najlepiej z sensem). I pamiętaj - światła zapala się i gasi gdy silnik już/jeszcze pracuje... szczególnie jeśli robisz jednorazowo niewielkie dystanse . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 a jezeli zapalasz i przygasają kontrolki w tym momencie to aku siediz , ja stawiam na rozladowany akumulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tibia Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 no pewnie akumulator.... to jest WEBER 40AH/300 /czytajac z paragonu/ - kupiony w maju 2006. to duzo czy malo na akumulator? jesli rzeczywiscie sie okaze, ze trzeba kupic nowy-to jaki wybrac...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Jak na Micre to powinien wystarczyć, ale jak będziesz kupowała nowy to proponuje 45Ah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tibia Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 pytalam, czy to norma, ze 2letni akumulator pada...? :diabel2: no i czy musi byc konkretnej firmy-zeby nie kosztowal krocie i nie umarl po roku... :029: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szadi Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Jeśli kontrolki przygasają przy rozruchu to na pewno aku, a jeżeli nie to stawiam na rozrusznik. Ostatni miałem podobny problem. Autko odpaliłem przejechałem jakieś 5 km i po 10 min chciałem odpalić i odpaliłem - ale na popych szczotki wymieniłem i śmiga nyska dalej:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 pytalam, czy to norma, ze 2letni akumulator pada...? Dwa lata to trochę mało... Ja bym go najpierw porządnie naładował... A z firm to Banner, Centra, Bosh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 tibia dam Ci radę, odpalaj silnik dopiero jak pompa paliwa przestaje pracować czyli po około 5 sek. Pompa w micrze straszliwie prądożerna jest i na krótkich odcinkach akumulator dostaje. akumulator zwykły wystarczy, żaden bosch, to jest benzynowy silnik a nie diesel. kupowałem rok temu jakieś 150-170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tibia Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 tak, kontrolki gasna przy przekreceniu bede uwazac i odpalac po 5 sek, dziekuje a co znaczy zwykly akumulator? straszne sa awarie, kiedy samochod nie chce ruszyc :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 a co znaczy zwykly akumulator? czytaj: niemarkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tibia Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 napisze, bo moze komus sie przyda potwierdzenie- to byl rozladowany akumulator /mial ponizej 1V :028: / po wymianie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slan1975 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 w mojej micrze zdarza się przy pierwszej próbie rozruchu, że czasem jest tylko "pstryk", jedno kopnięcie-klapnięcie i głucha cisza, po odczekaniu chwilki i ponownym przekręcniu kluczyka zwykle już kręci i pali (odpalam zawsze na luzie i z wciśniętym sprzęgłem, zawsze też odczekuję kilka dobrych sekund przed próbą zapłonu - napewno akumulator nie ma tu nic do rzeczy, rozrusznik? stacyjka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Rozkrec kierownice tam gdzie masz kluczyk podmuchaj tak poczysc i powinno puscic. NIe lacza tam styki. Ja tak mialem zrobilem czyszczenie i chodzi do dzis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi