Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Jaka naba?

Guest Xzandafer
 Share

Recommended Posts

• 2 months later...
Guest Jordi
Co to jest naba? Znaczek na atrapie?

hehe nie naba to czesc ktora uzywasz do zamonotwania sportowej kierownicy w aucie

Guest Xzandafer
wlasnie czy NABA od N13 bedzie pasowala do N14

i tak samo czy NABA z nissana 200SX tez bedzia pasowala???

Nie nie będzie pasowała... Do N14 pasuje tylko od N14 i to też nie od każdego. Sunny produkowany do 2.93r ma inną nabę niż ten produkowany od 2.93r. Jeśli masz robiony OD, to ew. powinna pasować naba od 200SX czy Primery również robionych od 2.93r. Naba Raid'a to M312 dla 91-93 i M313 dla 93-95.

Guest Xzandafer

Przeszukałem właściwie wszystkie zasoby WWW z tym związane i w efekcie sam odpowiedziałem sobie na pytanie 8-[ He he he he he :lol: ...

Guest raveland

moze ktos mi poweidzeic jaka kierowice moge do Naba Raid M312 przyczepic

kazdy model czy tylko jakies wybrane modele??

jakies szczegolne firmy??

Guest Xzandafer

Wszystkie o tym rozstawie, czyli np. Sparco, Momo, OMP, Sabelt, Raid, oraz (nie jestem pewien) Luisi - czy jak to się tam pisze :wink:

Guest raveland

wlasnie wygralem ta nabe :D

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=52927165

i chce do niej kupic kierownice co powiecice o tej

wydaje mi sie ze powinna pasowac bezprobblemowo bo ta sama firma

i co mozecie poweidzec o uzytkowaniu tej kierownicy gdyz jest mocno scieeta z dolu i nie wiem jak to bedzie z komfortem jazdy nie bedzie w niczym to przeszkadzac??

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=52603205

Guest Xzandafer

Chyba o tym rozmawialiśmy na GG, jak mnie pamięć nie zawodzi... Powiem tak: kiera jest za***ista, bierz i nie zastanawiaj się. Średnica też optymalna do jazdy. Co do samego ścięcia - nie obawiaj się, że może przeszkadzać. Jedynie kręcenie na parkingu może wydawać się nieco dziwne, ale łatwo się do tego przyzwyczaić. W mieście też będzie git, bo nawet na skrzyżowaniach nie zdaża się skręcić kierownicy mocniej niż o 180stopni więc będzie ok. Kumpel ma coś podobnego (Sparco Mugello) o średnicy 330mm też ścięta na dole i z tego co wiem bardzo ją chwali. A co do tego ścięcia jeszcze raz - świetne rozwiązanie szczególnie do Sunny, gdzie jest mało miejsca między fotelem a kierownicą - będzie sporo wygodniej.

• 3 weeks later...
Guest Xzandafer

Idź do Castoramy, Leroy'a, Praktikera albo OBI czy nie wiem co jeszcze tam masz... To są zwykłe śruby, po co wydawać na to 20zł.

czyli z tego co tu wyczytalem wychodzi ze nie zaloze kierownicy do n14 z 91r od sunny z 95r czy tez micry k11? :? spodobala mi sie taka trzy ramienna

Guest Xzandafer

Ściągnij swoją kierę, zobacz na mocowanie i powiedz kolesiowi żeby zrobił Ci fotkę kiery od tyłu. Porównaj foto do swojej kiery, jeśli nie widzisz różnic to kupuj.

wszystko działa perfekt :!: kierownica jest nieco grubsza przez co fajnie sie jeździ :P

Guest raveland

niech mi ktos powie jak zdjac oslonke z kierownicy cczteroramiennej

mecze sie i nie moge

z tylu jest jakies wejscie na srubokret lub cos podobnego tylko nie wiem do czego to sluzy bo nie widze zadnej srubki

co trzeba zrobic??

ciagnac na sile odkrecic cos czy podwazyc??

Guest Xzandafer

Trzeba najpierw ściągnąć nakładkę od klaksonu, a potem odkręcasz kierownicę.

Cytuję Ci książkę serwisową:

- wsunąć wkrętak krzyżowy w otwór znjdujący sięod spodu ramienia koła kierownicy i usunąć nim zatrzask. Potem można już wyjąć nakładkę sygnału dzwiękowego rękami.

Jak patrysz się na kierownicę od spodu, to tam gdzieś to jest.