Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] rozjeżdza mi się zbnieżność -co z tym zrobić???

lukas
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

sprawa następująca-w sunny n14 ustawiałem już zbieżność 2 razy-przez jakieś 2 tygodnie jest ok,a potem koła sukcesywnie zjeżdzają się dołem do środka-są zbieżne...gość ze stacji obsługi nie ma pojęcia co jest grane-ale dziwne jest też że przód mam jakieś 2cm wyżej niż tył z tyłu pięknie zbieżnośc trzyma)

poradzcie-może jakieś podobne problemy ,mieliśćie-nie wiem co robić-auto szybko staje się nerwowe-przednia oś mi podskakuje i jest mało praecyzyjna-amorki mam gazowe i nowe-sprężyny i całe zawieszenie ok-może to jakieś łożyska zwrotnicy>???

Edit by Bombel: Taguj tematy!!!

wiesz właściwie tylko to mi na myśl przychodzi-bo cała reszta jest jakby ok-tylko dlaczego przód autka tak wysoko stoi względem tyłu[na obu osiach prawie nowe amorki mam]??

sprezyny moze masz wyruchane albo ogolnei nie od tego samochodu i stad roznica wysokosci a rozjezdza sie moze przez zuzyte tuleje metalowo gumowe na wachaczach albo moze sroby sa zle dokrecone? proponuje zaznaczyc jakims pisakiem i sprawdzic po paru dniach czy sie linie nie rozjechaly jak tak to moze dodatkowa nakretka kontrujaca. moze masz tez bude przerdzewiala i trzyma sie tylko na lakierze ktory coraz bardziej peka ;)

niestety to co mówicie juz zostało sprawdzone-absolutnie żadnych luzów w zawieszeniu nie ma,spręzyny mają pół roku od nowości,tak samo jak amortyzatory-dziś byłem pytać o poduszki ,mocowania amorków-88zeta za 1 szt.w oryginale[zamienników brak]

a co do budy to korozja jest ale z tyłu auta,i nic nie może się rozjeżdzać również z powodu powypadkowej przeszłośći-mam pod tym względem dziewicę...

a może wykręca Ci się drążek kierowniczy z listwy :027: tam jest taka specjalna podkładka zabezpieczająca i jeśli ktoś już wymieniał drążek to mógł jej nie założyć i teraz drążek się odkręca. Weź zdejmij gumę osłonową i zobacz czy jest dokręcone :!:

heh, mam tak w P10 - ustawili mi zbieznosc pojezdzilem i koła piszczą, pojechałem - znowu rozjechany, sprawdzali na szarapakach zawieszenie i ok.

I znowu to samo, a okazało sie ze wywalone są sworznie wahaczy, tylko na odpowiedniej maszynie trzeba było to sprawdzic, takiej zeby płyty pod kołami rozjezdzlay sie nalewo i prawo(widac jak wyginają się opony) - i wyszło.

dokladnie ja mam zbierznosc ok nie ustawiam od 4 lat tyko jak juz piszczy i rzuca wystarczy wyminic sworznie wahacza. mozna sprawidzic samemu czy sa wybite. podnoscisz przod i lomem albo czym twardym wsadazasz miedzy kolumne a wahacz i probojesz ja do gory podniesc wtedy odrazu widacz czy masz luzzy na sworzniu.

ps

u mnie sworznie wytrzymaly 25 tys ?? czy to normalne te tansze ? a koncowki drazkow od 4 lat jak nowe ?? laczniki stabilizatora ma juz jakies 50 tys i jest ok ten drozszy ?

• 2 tygodnie później...

Ale siara-wydaje mi się że mam sprężyny z przodu od innego nissana...

[ Dodano: Sro 27 Sie, 2008 19:34 ]

wszystko się wyjaśniło-po zmierzeniu sprężyn okazało się że mają 385mm,a nie jak w serii 365mm

poszukuje teraz dobrych sportowych springów ale znaleźć mi coś jest ciężko[bo albo drogie albo firma kibel]

• 1 miesiąc temu...

Nie moglem znalesc podobnego tematu, wiec napsize tutaj.

Mam sunny 91 sedan, imam problem przy jezdzie na luzie i przyspieszaniu, auto "ucieka" w prawo.

Niedawno mialem wymianiane prawe zawieszenie po stluczce, dzis reklamowalem naprawe i zrobili ponownie geometrie kol i wyszlo ze kola sa rowno, tylko odziwo lewe kolo jest za bardzo wychylone na zewnatrz (ma byc 1,3' jest 3,8') mowia ze to duzo i trzeba cos z tym zrobic, mozliwie ze pomoze rozporka, ostatecznie naciaganie u blacharza, ale boje sie ze to spierd... i potem bede tylko pakwoal kase w auto.

Chcialem kupic rozpurke na internecia, towar nie jest lato dostac a cena to ok 350zl.

Czy rozpurak pomoze w moim przypadku, co radzicie?