Gość str3ight Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 witam, jaki reduktor do 2.0 benzyna 93 KW :> bo obawiam sie ze mi zamontowali za maly :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 1 kW = 1,3596 KM 93kW * 1,359 do 126KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdzalewscy Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 reduktor ma zapewnić odpowiednią ilość gazu i w praktyce jego moc "na etykiecie" nie jest istotna tylko pomocna. Reduktor musi mieć odpowiedni wydatek i stabilność, a dobierasz tak aby przy max bucie nie nastąpywały duże spadki ciśnienia i nie było ubogo. dlatego nie możesz tylko patrzeć na moc auta, ale też na jego moment obrotowy, wagę, czyli zużycie paliwa ........są reduktory które mają większe możliwości niż maksymalna moc określona, są też np. jak tomasseto, gdzie producent podaje do 140KM, a w praktyce to sprawdzają się na 90-100KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość str3ight Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 mam dokladnie taki http://www.tomasetto.com/a_ENG_36_1.html wydaje mi sie ze za maly. co mam podac zeby bylo pomocne to podam. dzieki za pomoc, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tjnallpu Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 "Engine power - up to 90 HP" czyli wg instrukcji do 90 KM. Zdecydowanie za mały do Twojego samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdzalewscy Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 mam dokladnie taki http://www.tomasetto.com/a_ENG_36_1.html wydaje mi sie ze za maly. co mam podac zeby bylo pomocne to podam. dzieki za pomoc, pozdrawiam napisz jaki Ci to zakład zamontował abyś innych ostrzec, że to partacze krzywdzą Ci silnik, przy max bucie jest ubogo i niszczysz silnik ten silnik nie powienien być na Alasce a co dopiero Basic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość str3ight Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 a ma ktos jakies pomysly ? co moge z tym zrobic, wymienic kupic na wlasna reke ? tylko zaproponujcie cos. gaz zakladalem chyba w najgorszej melinie, ;/ kumpel mi polecil miejscowosc BARGŁY pod częstochową. dzieki za dotychczasowa pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 str3ight - z gazem nie warto oszczedzac, jak sam sie przekonałeś. Tez jestem z Czestochowy i gaz zakladalem w Kusiętach w firmie http://vis-eko.pl/, w brew opiniom nie sa drodzy a znaja sie na rzeczy i co dla mnie najwazniejsze dbaja o klienta nie tylko przed zalozeniem instalacji. Mozliwe, ze sie dogadasz i odkupia od Ciebie stary reduktor. Pisz do mnie na GG to powiem Ci gdzie nie jechac zebys znowu nie wtopil! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tjnallpu Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Może jedź po prostu na reklamacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość str3ight Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Może jedź po prostu na reklamacje. odpada, potracilem sobie 100zl od nich, bylem przesunac butle, musieli wyciac hak, itp i gosciu policzyl 145 zl, wprawdzie meczyl sie przy tym 7h no ale coz, zaplacilem 45 i pojechalem, na reklamacje do nich nie ma sensu, bo i tak sa do d*py, zeby bylo zabawnie powiem jak wygladala regulacja (wtedy nie wiedzialem co i jak) podlaczyl pod kompa i bylo tu zwiekszymy tu zmniejszymy i jeszcze tu, kazal przejechac 7km na lpg 7 na ben wrocilem JAK SIE JEZDZI ? mowie cos za malo mocy, to tu zwikeszymy tu zwieklszymy, nie patrzal na mapy i kazal pojechac i tyle bylo. postanowilem ich juz nigdy nie odwiedzac bo sa gorzej niz dno. sprobuje podjecjac tam do kusiat w czwartek. zoabcze co mi powiedza. reduktor ma roczek. a przejechane na nim jest 10k nowy jak patrzalem o dobrej mocy jest po 190 zl. moze tak 100 policza. nie wiem wyjdzie w praniu, w kazdym badz razie dzieki za pomoc, opinie itd. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majster51 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Ten reduktor jest stanowczo za mały Aby sdamochod pioprawnie jezdził i miał kopa parownuik musie umiec rozprezyc dostatecznie duzo gazu zeby nakarmic 2.0 przy ostrym starcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi