Gość raffaell Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Witam Mam pytanie - ile przewodów dochodzi do złączki przepływomierza w QG18DE? Ja mam 5 otworków we wtyczce i 5 bolców wychodzi z przepływomierza, ale tylko 4 kabelki są podłączone. Nr 1 jest zatkany jakimś gumowym koreczkiem. Jak jest u was? Chciałem sprawdzić rezystancję między 1 i 3 żeby sprawdzić czujnik temp. zasysanego powietrza, który wg manuala jest wbudowany w przepływomierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 raffaell, ja mam tak - od lewej: brązowy, zielony, żółty, czerwony, zielony Silnik QG16DE - zależy jeszcze jaki model przepływki - ale powinny być takie same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raffaell Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Kurcze a u mnie (mam hitachi) ten pierwszy z prawej zielony nie jest wyprowadzony - wciśnięty tam jest mały zielony koreczek gumowy. Ktoś też tak ma? Czy poprzedni właściciel kombinował z moją przepływką coś :/ Bo objawy mam takie, że jak jest gorąco gdy odpalam auto (np po pracy na parkingu) to jest mulasty i przez pierwsze 20 sek spadaja mocno obroty, a jak rano, gdy jest zimno to jest OK. A piszą w manualu o tym wbudowanym czujniku temp. zasysanego powietrza i ta rezystancja mi chodzi po głowie. Napięcia mam OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 raffaell, ja mam boschowski i tak jak pisałem do wtyczki idzie 5 kabelków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raffaell Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Dzięki za info Buli. Mam nadzieję, że odezwie się ktoś kto ma Hitachi [ Dodano: Pon 21 Lip, 2008 12:06 ] Nikt nie ma QG18DE? Panowie, zerknijcie pod maskę jak macie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.