Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

kolektor ssący na 4 przepustnice a przepływka

lukas
 Share

Recommended Posts

Lubię się zastanawiać nad niekonwencjonalnymi rozwiązaniami do autek-pod kątem rasowania silników],więc próbuję ogarnąć temat kolektora ssącego z 4 trąbkami[4 osobne przepustnice]-co prawda jest to radykalne rozwiązanie i totalny hardcore,ale mi się podoba.Przecież jeden z moich poprzednich projektów był na czymś podobnym oparty-sr20+4 gaźniki Dellorto40...

zastanawia mnie fakt gdzie umieszcza się przepływomierz powietrza-gdzieś w korpusie kolektora czy u jego podstawy?zazwyczaj kolektor taki ma krótkie kanały a nie ma puszki pojemnościowej-ale gdzie ta przepływka spełniłaby zadanie swoje?a kolejna kwestia czy kolektor lepiej leżący[poziomy]czy stojący[pionowy]???-rozważam swój GA16de-tam przepustnica jest pionowa od góry

ps.może macie jakieś LINKI z takimi rozwiązaniami??to bardzo proszę

piękne dzięki,to nawet więcej wiadomości niż mi było potrzeba-wszystko ładnie opisane i sfotografowane

ciekawe ...może któryś z naszych kolegów się o takie coś pokusi?choc cena 799$ pluk koszty wysyłki to nie mało...[na ebayu takie ceny widziałem]

Stroiłem już dwa BMW na ITB, ostatnią dostrajałem na torze w Słomczynie - bez problemu się to robi, po porostu przepływka OUT i w pełni ją zastępuje symulacja z ECU Mastera.

Problem jest taki że bardzo długo się z tym schodzi żeby wszystko płynnie chodziło...

Na SMT6 nie da rady tego dokonać - brak interpolacji.

IMG_0680.jpg

IMG_0720.jpg

a co to interpolacja??jaki świniak oprócz ecumastera to ogarnie??